Min side Kundeservice Bli medlem

Blodspora frå Dagaliveien

Rushdie-saka og attentatet mot William Nygaard

«[...] er ytterst medrivende, helt uten å gå i «true crime»-klisjéfellene. Prosaen er korthuggen og journalistisk, poengtert og effektiv.»

Morten Ståle Nilsen, BOK365

Vinnar av Subjektprisen 2023!

11. oktober 2023 er det tretti år sidan forleggjaren William Nygaard blei skoten utanfor heimen sin i Dagaliveien i Oslo, attentatet blei kopla til fatwaen mot Salman Rushdie. Les mer

390,-

429,- Spar: 39,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Vinnar av Subjektprisen 2023!

11. oktober 2023 er det tretti år sidan forleggjaren William Nygaard blei skoten utanfor heimen sin i Dagaliveien i Oslo, attentatet blei kopla til fatwaen mot Salman Rushdie. Framleis er saka uløyst. I denne boka nøstar gravejournalisten Odd Isungset opp dei lause trådane i ei dramatisk krimforteljing som handlar om svakt politiarbeid, politisk feigskap og manglande journalistisk interesse for ei av dei viktigaste ytringsfridomssakene i vår tid.

Kva er grunnen til at denne saka enda ikkje er oppklart? Kva skjedde då ein mistenkt vart arrestert og brått lauslaten? Kvifor fekk ikkje eingong Nygaard vite at saka blei henlagd i det stille i 2007? I 2018 blei to menn sikta for å ha forsøkt å ta livet av William Nygaard. Kvifor greier ikkje norsk politi å løyse saka? Er det frykta for å legge seg ut med Iran som gjer at denne kriminalsaka framleis ikkje har fått ei løysing?

Blodspora frå Dagaliveien fører heilt fram til i dag, i august 2022 blei Salman Rushdie knivstukken under eit arrangement i USA.

Detaljer

Forlag
Samlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Nynorsk
Sider
395
ISBN
9788234012242
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Blodspora frå Dagaliveien
Format
23 x 16 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Anmeldelser

«[...] er ytterst medrivende, helt uten å gå i «true crime»-klisjéfellene. Prosaen er korthuggen og journalistisk, poengtert og effektiv.»

Morten Ståle Nilsen, BOK365

«Vanvittig spennende om «den største politiskandalen etter krigen»

Kjetil Korslund, Subjekt

«[...] utgjør det sterkeste dokumentet over en av vår tids sentrale saker i skjæringspunktet mellom ytringsfrihet, religion, rettsfrihet og storpolitikk. Nye funn samt nytt blikk på arkiver, pressedekning og sakspapirer bidrar til at Isungset skaper en kriminalkrønike som strekker seg over 30 år [.] I detaljrikdom og merkverdigheter slår dette det meste av det som skrives av fiksjonskrim.»

Mode Steinkjer, Dagsavisen

«Isungset gir ei imponerande og heilskapleg framstilling av historia heilt frå fatwaen blei framsett [.] Dette er ei lærebok i godt journalistisk arbeid frå ein mann som har vore grenselaust uthaldande i nærare 30 år. Det fortener respekt.»

Einar Haakaas, Dag og Tid

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Blodspora frå Dagaliveien:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Italia

Arnt Stefansen
Innbundet 
362,- 398,-
 
Skammen
3 for 2

Skammen

Annie Ernaux
Innbundet 
229,- 349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv