Meny
Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3 - Kira Jarmyš

Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3

; Fanny Vaager (Oppleser) ; Hege Susanne Bergan (Oversetter)

«Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3 er ei eklatant påminning om kor effektivt eit verkemiddel skjønnlitteratur er, med tanke på å gje lesaren innblikk i korleis verda ser ut frå andre ståstader enn eins eigen.»

, Vinduet
Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3 av Kira Jarmysj er en varm og underholdende oppvekstroman - og en sterk historie om å være ung kvinne i dagens Russland. En time-out på ti dager er kanskje nettopp det Anja Romanova trenger for å få orden på et par ting i livet. Les mer
Vår pris
399,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Nedlastbar lydbok
Legg i
Nedlastbar lydbok
Legg i
Vår pris: 399,-

(Nedlastbar lydbok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Lydbokappen

Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3 av Kira Jarmysj er en varm og underholdende oppvekstroman - og en sterk historie om å være ung kvinne i dagens Russland. En time-out på ti dager er kanskje nettopp det Anja Romanova trenger for å få orden på et par ting i livet. Som for eksempel det forvirrende trekantforholdet til Sasja og Sonja, eller den mislykkede karrierestarten i Utenriksdepartementet. De ti dagene må imidlertid tilbringes i en celle med fem andre kvinner. Blant dem er Maja, som investerer i tuning av bryst og rumpe, Natasja, som har sonet i en ekte fangeleir, og Ira, som bytter sex mot øl og vodka. Selv er Anja dømt for å ha oppfordret til en ulovlig politisk demonstrasjon. Seks liv kolliderer i et fengsel i Moskva, eksplosivt og noen ganger komisk, i en roman som gjenspeiler dagens Russland i landets fulle motsetning. Her er fattigdom og rikdom, protestvilje og Putin-troskap, flytende identiteter og kjønnskonservatisme. Mens én drømmer om bokhvete, savner den andre Karibia.er mest kjent som Aleksej Navalnyjs pressetalskvinne. Hennes debutroman Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3 er skrevet med følsomhet og vidd - og med kraften og raseriet til den nye generasjonen av russere som tross alle tilbakeslag er de som eier fremtiden.
FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788202763701
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Neverojatnyje proisjestvija v zjenskoj kamere no 3
Format: MP3
Vannmerket
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Utrolige hendelser i kvinnecelle nr. 3 er ei eklatant påminning om kor effektivt eit verkemiddel skjønnlitteratur er, med tanke på å gje lesaren innblikk i korleis verda ser ut frå andre ståstader enn eins eigen.»

, Vinduet

«For norske lesere gir Putin-kritiker Kira Jarmysj et interessant innblikk i Russlands bruk av fengselsstraff mot opposisjonelle.»

, Dagsavisen

«En veldig interessant roman, og ikke minst er den interessant å lese akkurat nå.» «Aktuelt og presist ... og humoristisk!»

, NRK P2

«Gitt forfatterens bakgrunn, ville det vært forutsigbart som litterært prosjekt hvis demonstranter og opposisjonelle diskuterte regimets ondskap boka igjennom. Heldigvis går Jarmysj i stor sirkel rundt det banale. Dette er kvalitetslitteratur og ikke et debattinnlegg.» «I likhet med tusener av unge russere, har Jarmysj selv sittet på cella etter å ha deltatt i en demonstrasjon. Hun beskriver det stengte rom med overbevisende ubehag.»

, Vårt Land

«Gir et nervepirrende innblikk i russisk fengselsvesen.» «Vi trenger å vite mer om vårt mest fjerne naboland. Jarmysj' debut er et godt sted å begynne. »

, Aftenposten