Meny
 
En kort historie om likhet - Thomas Piketty

En kort historie om likhet

; Eve-Marie Lund (Oversetter)

Den perfekte introduksjonen til Thomas Pikettys ideer.


Vår tids fremste økonom og ekspert på ulikhet presenterer en kort men gjennomgripende, og overraskende optimistisk historie om menneskets vei mot likhet. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Den perfekte introduksjonen til Thomas Pikettys ideer.


Vår tids fremste økonom og ekspert på ulikhet presenterer en kort men gjennomgripende, og overraskende optimistisk historie om menneskets vei mot likhet. Det er en utvikling som har gått sin gang tross kriser, katastrofer og tilbakeslag.


Det er lett å være pessimist når det kommer til ulikhet. Vi vet at den har økt i flere deler av verden i løpet av de siste to generasjonene. Ingen har gjort mer for å sette søkelys på problemet enn Piketty. I dette overraskende og virkningsfulle nye verket, minner han oss om at verdenshistoriens store linjer gir grunn til optimisme. Over århundrer har vi beveget oss i retning av større likhet.


Den franske stjerneøkonomen tar oss gjennom de store driverne av utvikling som har formet den moderne verden: kapitalismens vekst, revolusjoner, imperialisme, slaveri, kriger, og utviklingen av velferdsstaten. Det er en historie om vold, og om kamp for sosial rettferdighet, forsterket av regresjon og katastrofer. Men tross alt dette, hevder Piketty, har våre samfunn beveget seg mot en mer rettferdig fordeling av inntekt og formue, mindre forskjeller mellom kjønn og rase, og en bredere tilgang til helsehjelp og utdanning. Veien videre er en endeløs kamp mot urettferdighet.


Det som står på spill, er livskvaliteten til milliarder av mennesker. Vi vet vi kan bedre, fastslår Piketty. Fortiden viser oss hvordan. Hvordan det blir i fremtiden, er opp til oss.FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 315
ISBN: 9788202735630
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Une brève histoire de l'égalité
Format: 21 x 14 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger