Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Jeg blir her

Curon Venosta i det italienske Sør-Tyrol 1920. Trina er ferdig utdannet tysklærer samtidig som Mussolinis regime forbyr tysk som undervisningsspråk. Hun begynner å undervise i et undergrunnsnettverk i dalen, mens landsbyen hennes kastes ut i en utrygg tilværelse midt i den europeiske maktkampen mellom italiensk fascisme og tysk nazisme. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Curon Venosta i det italienske Sør-Tyrol 1920. Trina er ferdig utdannet tysklærer samtidig som Mussolinis regime forbyr tysk som undervisningsspråk. Hun begynner å undervise i et undergrunnsnettverk i dalen, mens landsbyen hennes kastes ut i en utrygg tilværelse midt i den europeiske maktkampen mellom italiensk fascisme og tysk nazisme.

I 1939 får alle tysktalende i Sør-Tyrol tilbud om å flytte til Det tredje riket, og landsbyen hennes splittes. Trina og mannen hennes nekter å flytte, og blir sett på som forrædere og spioner. En dag kommer Trina hjem og oppdager at datteren hennes er forsvunnet.

Inspirert av det slående synet av klokketårnet som stiger opp av innsjøen Resia, det eneste som er igjen av landsbyen Curon i Sør-Tyrol (it. Trentino-Alto Adige), har Marco Balzano skrevet en dyptpløyende fortelling som mesterlig vever sammen store historiske øyeblikk og menneskets hverdagsliv. Jeg blir her er en lavmælt roman om krig og motstand, og hva det gjør med livene og identiteten til helt vanlige folk.

Detaljer

Forlag
Gursli Berg
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
269
ISBN
9788293311775
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Resto qui
Format
22 x 14 cm

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jeg blir her:

Kairos.

Jenny Erpenbeck
Innbundet 
390,- 429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Øya

Sarah Pearse
Innbundet 
363,- 399,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv