Meny

Et lovet land

; Gunnar Nyquist (Oversetter) ; Eivind Lilleskjæret (Oversetter)

«Obama setter en helt ny standard for politiske biografier»

Politiken Terningkast 6
En fengslende og dypt personlig beretning fra historiens verksted - skrevet av presidenten som inspirerte oss til å tro på demokratiets kraft.I dette spennende og etterlengtede første bindet av sine presidenterindringer forteller Barack Obama om sin usannsynlige reise fra identitetssøkende ung mann til leder for den frie verden, og beskriver i usedvanlig personlig detalj både sin politiske skolering og milepælene i sin første, historiske presidentperiode - en tid med dramatiske omveltninger og stor uro. Les mer
Vår pris
249,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 249,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

En fengslende og dypt personlig beretning fra historiens verksted - skrevet av presidenten som inspirerte oss til å tro på demokratiets kraft.I dette spennende og etterlengtede første bindet av sine presidenterindringer forteller Barack Obama om sin usannsynlige reise fra identitetssøkende ung mann til leder for den frie verden, og beskriver i usedvanlig personlig detalj både sin politiske skolering og milepælene i sin første, historiske presidentperiode - en tid med dramatiske omveltninger og stor uro.


Obama tar leseren med på en fascinerende ferd fra hans tidligste politiske ambisjoner til seieren i det avgjørende nominasjonsvalget i Iowa som anskueliggjorde kraften i grasrotaktivisme, og til vannskillet 4. november 2008, da han ble valgt til USAs 44. president og ble den første afroamerikaneren til å inneha nasjonens høyeste embete.


Hans refleksjoner byr på en unik og tankevekkende utforskning av presidentmaktens formidable rekkevidde og dens begrensninger, såvel som enestående innblikk i dynamikken som driver amerikansk partipolitikk og internasjonalt diplomati. Obama tar leseren med inn i Det ovale kontor og Situasjonsrommet i Det hvite hus, og til Moskva, Kairo, Beijing og andre steder. Vi får ta del i hans tanker når han komponerer sin regjering, bekjemper en global finanskrise, tar mål av Vladimir Putin, overvinner tilsynelatende uoverstigelige hindre for å få vedtatt Helsereformloven, er på kollisjonskurs med generaler om den amerikanske strategien i Afghanistan, håndterer reform i finanssektoren, setter inn tiltak mot den ødeleggende «Deepwater Horizon»-utblåsningen og gir grønt lys for operasjon «Neptune's Spear», som leder til at Osama bin Laden blir drept.


Et lovet land er uvanlig intim og selvgranskende - historien om én manns veddemål med historien, om overbevisningen til en lokal frivillighetskoordinator som blir satt på prøve på den globale scenen. Obama er åpen om balansekunsten ved å stille til valg som svart am
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Politiken
Terningkast 5 Inger Bentzrud, Dagbladet
Terningkast 5 Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 5 Tom Hetland, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Erlend Liisberg, Bergens Tidende
Terningkast 5 Kristeligt Dagblad
Terningkast 5 Altinget

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 800
ISBN: 9788202762728
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: A promised land
Format: 20 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Obama setter en helt ny standard for politiske biografier»

Politiken Terningkast 6

«Boka er uhyre velskrevet ... medrivende ... vakker ... informativ ... For de 4–5 millioner nordmenn som er glødende opptatt av amerikansk politikk, er det bare å kaste seg over Obamas innføring. Her er mye bakgrunn for å forstå dagens elendighet.»

, Dagbladet Terningkast 5

«En verdig historie»

, VG Terningkast 5

«I ei høgst lesverdig bok skildrar Barack Obama avmakta til verdas mektigaste mann.» «Det gjer godt å bli mint om at ein amerikansk president kan vera både anstendig, klok, idealistisk og avbalansert.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

«Som forfatter er Obama god til å balansere fremstillingen mellom det politiske og det personlige, og tross 800 sider blir boken aldri kjedelig.»

, Bergens Tidende Terningkast 5

«Uhyre velskrevne erindringer»

Kristeligt Dagblad Terningkast 5

«En gave. En tiltrængt hilsen fra et andet Amerika»

Altinget Terningkast 5

«Setter en helt ny standard for presidentmemoarer»«Det er mange grunner til å lese Et lovet land. Vil man forstå mer om hvordan amerikansk politikk blir til, gir Obama god innsikt. Og om man rett og slett lengter tilbake til en tid hvor presidenter oppfør»

, Aftenposten

«Boka er lang, omstendeleg og tettskriven - men likevel særs underhaldande, velskrive og lettlest.»«Konklusjonen etter å ha lest boka er kanskje banal, men likefullt ekte: Barack Obama er berre eit vanleg menneske som fekk eit ekstraordinært verv. Og han»

, Vårt Land

«Obama er en utsøkt forfatter. Ikke bare unngår denne boken det kjedsommelige, noe som ville være forventet, til og med tilgitt, av en så omfangsrik selvbiografi, men den er nesten gjennomgående en nytelse å lese, setning for setning, prosaen er tidvis pr»

, The New York Times

«Det er en litterær storhet ved denne, helt klart - her er referanser til Hemingway og Yeats og dramatiske gjenfortellinger av høydepunkter og bunnpunkter fanget i en ofte Sorkin-aktig dialog. Men triumfene er heftet med grublende refleksjoner rundt de uu»

, Los Angeles Times