Meny

Bevisets stilling

kriminalroman

Serie: Mikael Brenne 7

Godt litterært handverk

, Fædrelandsvennen Terningkast 5
En mann kommer gående langs landeveien. I armene bærer han et avkuttet hode. Det er brorens. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
280,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 5 bonuskroner!

Vår pris: 99,-
Spar: 280,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 5 bonuskroner!

Om boka

Da Magnus Sandtorv rømmer fra sikkerhetsavdelingen på et psykiatrisk sykehus i Bergen, går alarmen umiddelbart. Magnus er psykotisk og farlig, og han sitter innesperret for å ha drept broren sin noen år tidligere. Han har også truet med å drepe resten av familien.

For sent
Politiet rykker ut til familiens adresse med en gang alarmen går – men de kommer for sent. Både faren, moren og søsteren er myrdet med kaldt blod. Saken er både tragisk og grotesk, men den er også opplagt. Ingen er i tvil om hvem som er morderen. Heller ikke Mikael Brenne. Riktig nok synes han at Magnus virker mer tilbakestående enn egentlig farlig, men han har jo bare møtt ham i kontrollerte omgivelser, medisinert og passet på.

Djevelen bor i detaljene
Det som bekymrer Mikael mer, er at det er en rekke småting som tilsynelatende ikke stemmer helt, og det plager ham. Hvorfor brukte den første patruljen som kom til åstedet så lang tid, for eksempel? Sikkert små og uvesentlige detaljer, men Mikael må vite med sikkerhet hva som var grunnen. Og jo mer han spør, desto færre svar får han. Når svarene først begynner å komme, likner saken mer og mer et mareritt …

Glitrende rettssalsdrama
Chris Tvedt er den eneste norske forfatteren som skriver klassiske rettssalsdramaer, og han gjør det svært overbevisende.

Fakta

Om forfatteren

Chris Tvedt (f. 1954) har studert jus og litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. Etter debuten med Rimelig tvil i 2005 er han forfatter på heltid. Han har senere skrevet en rekke krimbøker med den noe lurvete forsvarsadvokaten Mikael Brenne i hovedrollen. Tvedts bøker er oversatt til dansk, tysk og nederlandsk. Han ble tildelt Rivertonprisen 2010 for romanen Dødens sirkel.

Utdrag

 

Medlemsblad

 

Anmeldelser

Godt litterært handverk

, Fædrelandsvennen Terningkast 5

Chris Tvedt skriver som alltid befriende kontant og med en fremdrift som hele veien får leseren til å henge med.

, VG

Dette er en sjanger Tvedt mestrer godt, og som han er nærmest alene om å representere innen norsk krim.

, Adresseavisen