Meny
Marine Le Pen og høyrepopulismen i Europa - Elin Sørsdahl

Marine Le Pen og høyrepopulismen i Europa

; Alf Ole Ask

«En godt skrevet bok om svært aktuelle tema. Og aller best på det valget som snart avholdes i Frankrike.»

, Fedrelandsvennen Terningkast 5
Marine Le Pen er den mest innflytelsesrike høyrepopulisten i Europa i dag. I denne boken forteller lederen av franske Front National selv hva som formet henne og hvordan hun vil endre Frankrike. Fra å være festglad jusstudent uten interesse for politikk, er hun blitt en eneveldig partileder, en politiker som kastet sin egen far ut av partiet, for selv å få muligheten til å bli president i Frankrike. Les mer
Vår pris
245,-
Spar
24,-

Veil. pris: 269,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 245,-
Spar: 24,-

Veil. pris: 269,-  (Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Marine Le Pen er den mest innflytelsesrike høyrepopulisten i Europa i dag. I denne boken forteller lederen av franske Front National selv hva som formet henne og hvordan hun vil endre Frankrike. Fra å være festglad jusstudent uten interesse for politikk, er hun blitt en eneveldig partileder, en politiker som kastet sin egen far ut av partiet, for selv å få muligheten til å bli president i Frankrike.


Forfatterne Elin Sørsdahl og Alf Ole Ask har i en årrekke dekket europeisk og amerikansk politikk. Siden 2001 har de hatt sitt annet hjem i Frankrike. De har på nært hold sett hvordan velgerne i deres landsby på få år har beveget seg fra venstresiden i fransk politikk til Front National på ytterste høyre fløy.


I boken Marine Le Pen og høyrepopulismen i Europa analyserer forfatterne hvilke krefter som har skapt denne politiske bølgen og hvordan de tradisjonelle partiene har oversett folks engstelse. De viser oss hva som førte til Brexit og hva som løftet Donald Trump inn i Det hvite hus. Og sist, men ikke minst, viser de hvorfor det ikke kan utelukkes at Marine Le Pen en dag kan vinne presidentvalget i Frankrike basert på sin motstand mot innvandring, EU, globalisering og dem hun kaller eliten.

ANMELDELSER:

Terningkast 5 Vidar Udjus, Fedrelandsvennen
Terningkast 5 Trond Blikø, Trønder-Avisa
Terningkast 5 Sven Egil Omdal, Bergens Tidende

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Cappelen Damm akademisk
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 253
ISBN: 9788202534714
Utgave: 1. utg.
Format: 21 x 13 cm
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«En godt skrevet bok om svært aktuelle tema. Og aller best på det valget som snart avholdes i Frankrike.»

, Fedrelandsvennen Terningkast 5

«Valget er altså søndag, men bokens innhold og analyser vil på ingen måte miste sin aktualitet av den grunn.»

, Trønder-Avisa Terningkast 5

«Den som vil bruke tiden frem til det franske valget til å øke kunnskapen om Front Nationals vei mot makten, og bedre forstå likheter og ulikheter mellom de europeiske høyrepopulistiske partiene, vil få særdeles god hjelp av Elin Sørsdahl og Alf Ole Asks portrett av Marine Le Pen, hennes parti og hennes meningsfeller. [...] en lettlest og instruktiv reisehåndbok om det høyrepopulistiske landskapet, spesielt det franske.»

, Bergens Tidende Terningkast 5

«Det er ei ambisiøs og høgst interessant bok dei to erfarne utanriksjournalistane har skrive. Boka må kunne seiast å gje eit godt og nyansert bilete av personen Le Pen, partiet Front National og kva som står på spel i det franske presidentvalet.»

, Agenda Magasin

«Marine Le Pen og høyrepopulismen i Europa er en bok som på forbilledlig vis setter høyrepopulismen i Frankrike inn i en større sammenheng.»

, Aftenposten

«... i å gi oss denne oversikten og prøve å forklare og finne sammenhenger mellom de ulike høyrepopulistiske partiene i Europa - det begynner å bli mange av dem - så lykkes de godt.»

, Kulturnytt, NRK P2

«Det er blitt en nyttig og informativ bok, lettskrevet og basert på betydelig kunnskap. [...] Det er interessant å følge Marine Le Pens vei fra medarbeideren til sin omstridte far, til hvordan hun selv grep makten og striglet og finpusset fasaden. Så grundig har hun gjort dette at partiet i dag også aksepteres av representanter for den intellektuelle, politiske og økonomiske eliten Front National for øvrig lever av å bekjempe.»

, terjesvabo.no, mars 2017