Min side Kundeservice Bli medlem

Marine Le Pen og høyrepopulismen i Europa

«Den som vil bruke tiden frem til det franske valget til å øke kunnskapen om Front Nationals vei mot makten, og bedre forstå likheter og ulikheter mellom de europeiske høyrepopulistiske partiene, vil få særdeles god hjelp av Elin Sørsdahl og Alf Ole Asks portrett av Marine Le Pen, hennes parti og hennes meningsfeller. [...] en lettlest og instruktiv reisehåndbok om det høyrepopulistiske landskapet, spesielt det franske.»

Bergens Tidende

Marine Le Pen er den mest innflytelsesrike høyrepopulisten i Europa i dag. I denne boken forteller lederen av franske Front National selv hva som formet henne og hvordan hun vil endre Frankrike. Fra å være festglad jusstudent uten interesse for politikk, er hun blitt en eneveldig partileder, en politiker som kastet sin egen far ut av partiet, for selv å få muligheten til å bli president i Frankrike. Les mer

245,-

269,- Spar: 24,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Marine Le Pen er den mest innflytelsesrike høyrepopulisten i Europa i dag. I denne boken forteller lederen av franske Front National selv hva som formet henne og hvordan hun vil endre Frankrike. Fra å være festglad jusstudent uten interesse for politikk, er hun blitt en eneveldig partileder, en politiker som kastet sin egen far ut av partiet, for selv å få muligheten til å bli president i Frankrike.


Forfatterne Elin Sørsdahl og Alf Ole Ask har i en årrekke dekket europeisk og amerikansk politikk. Siden 2001 har de hatt sitt annet hjem i Frankrike. De har på nært hold sett hvordan velgerne i deres landsby på få år har beveget seg fra venstresiden i fransk politikk til Front National på ytterste høyre fløy.


I boken Marine Le Pen og høyrepopulismen i Europa analyserer forfatterne hvilke krefter som har skapt denne politiske bølgen og hvordan de tradisjonelle partiene har oversett folks engstelse. De viser oss hva som førte til Brexit og hva som løftet Donald Trump inn i Det hvite hus. Og sist, men ikke minst, viser de hvorfor det ikke kan utelukkes at Marine Le Pen en dag kan vinne presidentvalget i Frankrike basert på sin motstand mot innvandring, EU, globalisering og dem hun kaller eliten.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
253
ISBN
9788202534714
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Format
21 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

«Den som vil bruke tiden frem til det franske valget til å øke kunnskapen om Front Nationals vei mot makten, og bedre forstå likheter og ulikheter mellom de europeiske høyrepopulistiske partiene, vil få særdeles god hjelp av Elin Sørsdahl og Alf Ole Asks portrett av Marine Le Pen, hennes parti og hennes meningsfeller. [...] en lettlest og instruktiv reisehåndbok om det høyrepopulistiske landskapet, spesielt det franske.»

Sven Egil Omdal, Bergens Tidende

«En godt skrevet bok om svært aktuelle tema. Og aller best på det valget som snart avholdes i Frankrike.»

Vidar Udjus, Fedrelandsvennen

«Valget er altså søndag, men bokens innhold og analyser vil på ingen måte miste sin aktualitet av den grunn.»

Trond Blikø, Trønder-Avisa

«Det er blitt en nyttig og informativ bok, lettskrevet og basert på betydelig kunnskap. [...] Det er interessant å følge Marine Le Pens vei fra medarbeideren til sin omstridte far, til hvordan hun selv grep makten og striglet og finpusset fasaden. Så grundig har hun gjort dette at partiet i dag også aksepteres av representanter for den intellektuelle, politiske og økonomiske eliten Front National for øvrig lever av å bekjempe.»

Terje Svabø, terjesvabo.no, mars 2017

"Det er ei ambisiøs og høgst interessant bok dei to erfarne utanriksjournalistane har skrive. Boka må kunne seiast å gje eit godt og nyansert bilete av personen Le Pen, partiet Front National og kva som står på spel i det franske presidentvalet."

Emil André Erstad, Agenda Magasin

«Marine Le Pen og høyrepopulismen i Europa er en bok som på forbilledlig vis setter høyrepopulismen i Frankrike inn i en større sammenheng.»

Hilde Østby, Aftenposten

«... i å gi oss denne oversikten og prøve å forklare og finne sammenhenger mellom de ulike høyrepopulistiske partiene i Europa - det begynner å bli mange av dem - så lykkes de godt.»

Leif Ekle, Kulturnytt, NRK P2

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Marine Le Pen og høyrepopulismen i Europa:

Siv

Siv Jensen
Innbundet 
363,- 399,-

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Osvald

Morten Conradi
Innbundet 
345,- 379,-

Rommet

Andreas Maier
Paperback 
137,- 150,-
 

Logg inn

Handlekurv