Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Norges politiske system etter 1814

sentrale normer og institusjoner

Norges politiske system etter 1814 handler om de sentrale politiske institusjoner og normer som har preget det politiske systemet fra 1814 og til i dag. Hovedvekten er lagt på relasjonen mellom Storting og utøvende myndighet. Les mer

227,-

249,- Spar: 22,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Norges politiske system etter 1814 handler om de sentrale politiske institusjoner og normer som har preget det politiske systemet fra 1814 og til i dag. Hovedvekten er lagt på relasjonen mellom Storting og utøvende myndighet.

Trond Nordby skriver inngående om Grunnloven, Stortingets indre organisering, stortings.kontrollen og sentralforvaltningen. Institu.sjonell endring analyseres hovedsakelig i lys av en økonomisk-sosial kontekst. Nordby avviser blant annet gammel lære om når parlamentarismen vant fram, hva det betød for forholdet mellom Storting og den utøvende myndighet. Under parlamentarismen blir den løpende maktkampen mellom de politiske statsmakter avgjort av styrkeforholdet mellom opposisjon og regjering samt dens grunnlag i Stortinget. Ut over dette har Stortinget i nyere tid både mistet makt og blitt langt mektigere. Blant annet har de folkevalgte trukket seg tilbake som lovgiver, takket være frivillig liberalisering og som følge av tilknytningen til EU-systemet gjennom EØS-avtalen. På den andre siden har Stortinget siden 1990-tallet trappet opp kontrollen og tatt over større deler av det som tradisjonelt lå under domenet til utøvende myndighet.

Detaljer

Forlag
Dreyers forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
200
ISBN
9788282654210
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Norges politiske system etter 1814
Format
20 x 13 cm
Serie
Dreyer perspektiv 1

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Norges politiske system etter 1814:

Kina

Mette Halskov Hansen
Paperback 
469,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv