Totalitarismens psykologi

Omtale fra forlaget:

En ny totalitær tilstand fester sitt grep om samfunnet, der fryktskapende virus, klimaendringer og krig utnyttes for å manipulere oss til å godta enorme forandringer og permanent unntakstilstand, mens et teknokratisk kontroll- og sensurregime massivt reduserer friheten, privatlivet og toleransen for uenighet. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Omtale fra forlaget:

En ny totalitær tilstand fester sitt grep om samfunnet, der fryktskapende virus, klimaendringer og krig utnyttes for å manipulere oss til å godta enorme forandringer og permanent unntakstilstand, mens et teknokratisk kontroll- og sensurregime massivt reduserer friheten, privatlivet og toleransen for uenighet.

Sentralt i utviklingen står massedannelsen - en gruppehypnose næret av myndigheter, massekommunikasjon og økonomiske krefter, som bryter ned individers moralske og intellektuelle selvstendighet, og gjør dem til brikker i en kamp mot systemets indre «fiender».

Flere fornemmer at noe er galt, men de færreste våger å gå imot strømmen, og slik går verden kollektivt fra forstanden. En selvdestruktiv prosess er allerede langt fremskreden, me ikke ordentlig forstått.

Mattias Desmet, professor i klinisk psykologi ved universitetet i Ghent, setter navn på tingene som skjer med oss. I «Totalitarismens psykologi» viser han at betingelsene er tilstede for et totalitært teknokrati, fremfor alt tap av livsmening og ødelagte menneskelige relasjoner.

Problemet stikker dypt: I den dominerende ideologien der «vitenskapen» erstatter religionen, er mennesket og samfunnet redusert til maskiner, og disse er det eksperter som vet best hvordan man håndterer. Nåde den som mener noe annet.

Dette må gå galt, men totalitære systemer rakner til slutt. I mellomtiden er det livsviktig å holde ut, søke sannheten og ekte menneskelige fellesskap, og beholde vettet - helst også motet til å tale oppriktig.

Detaljer

Forlag
Document forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
231
ISBN
9788275192637
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2023
Originaltittel
Die Psychologie des Totalitarismus
Format
22 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Totalitarismens psykologi:

M

Antonio Scurati
Innbundet 
436,- 479,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Hildegard

Anne Lise Marstrand-Jørgensen
Paperback 
199,-
 

Norge

Per-Aslak Ertresvåg
Paperback 
318,- 349,-
 

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv