Min side Kundeservice Bli medlem

Stoisk ro

livsvisdom for vår tid

«Jeg er helt enig med Jenssen i at stoisk filosofi har mye å tilby oss også i dag, og han redegjør for dette på en grundig og innsiktsfull måte.»

Tidsskrift for Norsk Psykologiforening

Stoisk ro forklarer hvorfor vi har mye å lære av stoisismen, en filosofisk retning som oppsto i Hellas rundt 300 år f.Kr. I antikken ble stoisk filosofi formidlet i muntlig dialog mellom lærer og elev. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Utsolgt
Stoisk ro forklarer hvorfor vi har mye å lære av stoisismen, en filosofisk retning som oppsto i Hellas rundt 300 år f.Kr. I antikken ble stoisk filosofi formidlet i muntlig dialog mellom lærer og elev. I samme ånd inviterer forfatteren til refleksjon over spørsmål som går til kjernen av det å være et menneske. Hva er godt og dårlig for et menneske? Hva er følelser? Hva er visdom? Finnes det en Gud, eller finnes bare Naturen? Filosof Jens Oscar Jenssen tar utgangspunkt i visdomsord, praktiske øvelser og resonnementer som ble utviklet av stoikerne, og viser hvordan deres livsfilosofi kan brukes i et moderne hverdagsliv. Samtidig anskueliggjør han hvor mye vi kan lære av stoikernes tanker om etikk, vitenskap, religiøsitet og psykologi.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
169
ISBN
9788202655372
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2020
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Bla i boka

Anmeldelser

«Jeg er helt enig med Jenssen i at stoisk filosofi har mye å tilby oss også i dag, og han redegjør for dette på en grundig og innsiktsfull måte.»

Arne Repål, spesialrådgiver OU, Klinikk psykisk he, Tidsskrift for Norsk Psykologiforening

«Som et pedagogisk grep fungerer dialogformen tidvis svært godt, da den åpne og nysgjerrige læregutten tvinger sin lærer til å repetere og klargjøre begreper og resonnementer som dukker opp underveis i samtalen.» «Jenssens fremstilling av stoisismen kan først og fremst tilby et sett med verktøy til å reflektere over våre egne valg og handlinger. (...) Å strebe etter en slik form for stoisk ro burde følgelig kunne hjelpe oss til å akseptere krisen vi nå befinner oss i.»

Endre Ugelstad Aas, Universitas

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Stoisk ro:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tid

Carlo Rovelli
Innbundet 
318,- 349,-
 

Liv

Dag O. Hessen
Innbundet 
363,- 399,-

Feltritt

Bente Bang-Nilsen
Paperback 
208,- 229,-
 

Logg inn

Handlekurv