Min side Kundeservice Bli medlem

Menneskehjernen

farlig og fantastisk

Hva vil det si å være et menneske? Hva skiller oss fra alle andre arter som lever på jorda? Marte Roa Syvertsen er lege med doktorgrad i nevrologi, og i denne boken undersøker hun hva som er spesielt med den menneskelige hjernen. Les mer

199,-
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Hva vil det si å være et menneske? Hva skiller oss fra alle andre arter som lever på jorda? Marte Roa Syvertsen er lege med doktorgrad i nevrologi, og i denne boken undersøker hun hva som er spesielt med den menneskelige hjernen.

Mennesket er på toppen av næringskjeden, vi trenger ikke frykte andre enn oss selv. Opp gjennom historien har menneskeheten gjennomgått en forbløffende utvikling, og vi har tilegnet oss omfattende kunnskap om den verdenen som omgir oss.

Mye av forklaringen på menneskets egenart ligger i hjernen, helt forrest i pannelappen, i et område som bærer navnet prefrontal cortex. Det er her hjernens mest avanserte funksjoner befinner seg, funksjoner som gjør oss i stand til å tilpasse atferd og handlinger for å oppnå et mål i fremtiden. Dette er et område i hjernen som det inntil nylig har vært forsket lite på, til tross for den avgjørende betydningen det har for oss mennesker. De senere årene har forskerne likevel kommet langt i å finne ut hvordan denne delen av hjernen fungerer.

Hva skjer i hjernen når du står foran alle suppeposene på butikken og prøver å velge hvilken suppe du skal ha til middag? Hvorfor er ungdom mer villige til å utsette seg for risiko enn voksne? Hva gjør at du greier å opptre rolig selv når du er så sint at det føles som om det koker i hodet? Svarene på disse, og en rekke andre interessante spørsmål, finner vi i pannelappen.

Menneskehjernen gir en tankevekkende og underholdende innføring i et av hjernens mest kompliserte og fascinerende områder.

Medlemsvurdering:
Lett tilgjengelig og morsomt om hjernens utvikling og funksjoner. Anbefales!

Torunn Fredriksen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Bonnier norsk forlag
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
222
ISBN
9788284192352
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
20 x 13 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

T
Torunn Fredriksen – 06.12.2023

– Lett tilgjengelig og morsomt om hjernens utvikling og funksjoner. Anbefales!

B
Bjarne Johannes Meling – 07.02.2023

– Denne boken ga innsikt i hvor i hjernen følelser, sanseinntrykk, planlegging/konsekvensvurderinger, styring av bevegelse, språkforståelse og tale skjer. I boken er hjernens deler benevnt, forklart og satt og sett i sammenheng. Den biologiske utredningen er supplert med gode eksempler som bidrar til at boken er lettlest. Bakerst i boken er det flere sider med forklaring av begreper og hjernens bestanddeler. (Det siste manglet i boken Liv av Dag O. Hessen, noe som gjorde den boken mindre tilgjengelig. Og da heller ikke fremmedordboken ga relevant forklaring på all fagterminologien der, f.eks. entropi, satt jeg igjen med en ullen forståelse av enkelte utlegninger i den boken.)

K
Kari HJELLBREKKE – 30.06.2021

– Boken er god og interressant Fagliteratur. Er nyttig i dagliglivet.

d
danilo costamagna – 18.05.2021

– Lettlest men mange interessante innblikk i menneskes egenskaper

Oppdag mer

Bøker som ligner på Menneskehjernen:

Yngre
Ny!

Yngre

Hanne S. Finstad
Innbundet 
429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Tyrant

Stephen Greenblatt
Paperback 
160,-
 

Swerve

Stephen Greenblatt
Paperback 
218,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv