Meny
Krigen mot bakteriene - Erik Martiniussen

Krigen mot bakteriene

helsekrisen som truer oss og hvordan vi kan løse den

«'Krigen mot bakteriene' er skremmende lesning, men ingen dystopi. (...) den er forbilledlig sakprosa. ... han imponerer med sin klarhet, grundighet og enorme stofftilfang - og ikke minst språklige tydelighet som gjør at boka med letthet kan leses av gud og hvermann.»

, Dagbladet Terningkast 6
Antibiotikaresistens er en snikende epidemi som truer med å ødelegge det globale helsevesenet innenfra. Hvis antibiotika slutter å virke, kan det moderne medisinske systemet langt på vei kollapse: Risikoen ved alle operasjoner vil øke radikalt, sykdommer vi trodde vi hadde bekjempet vil igjen bli dødelige - ja selv kolera og pest kan komme tilbake som store epidemier. Les mer
Vår pris
199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Paperback
Legg i
Paperback
Legg i
Vår pris: 199,-

(Paperback)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Antibiotikaresistens er en snikende epidemi som truer med å ødelegge det globale helsevesenet innenfra. Hvis antibiotika slutter å virke, kan det moderne medisinske systemet langt på vei kollapse: Risikoen ved alle operasjoner vil øke radikalt, sykdommer vi trodde vi hadde bekjempet vil igjen bli dødelige - ja selv kolera og pest kan komme tilbake som store epidemier. Likevel snakker vi nesten aldri om trusselen som omgir oss - og det globale overforbruket av antibiotika fortsetter, både i medisinen og i jordbruket. I boka kartlegger Erik Martiniussen en av de største utfordringene verden står ovenfor i dag.

Men Krigen mot bakteriene er også en fascinerende utforskning av mulighetene vi har for å løse krisen. Erik Martiniussen snakker med helsearbeidere i Tromsø, Georgia, Polen og USA om hvordan antibiotikabruk kan reduseres drastisk. Han besøker bønder og jordbrukseksperter i Storbritannia, Belgia og Vestfold for å lære mer om dyrehold uten antibiotika. Han jakter etter nye bakteriedrepere på tubestasjoner i London eller i elvemudderet langs Themsen. Og han utforsker de glemte kurene - og den nye kunnskapen om bakterienes vesen - som gjør det mulig å se for seg et helsevesen langt mindre avhengig av antibiotika. Kanskje kan krigen mot bakteriene først vinnes hvis vi slutter å se på dette som en krig? Krigen mot bakteriene er populærvitenskapelig formidling på høyt internasjonalt nivå - og en bok som vil hjelpe oss å se løsninger på krisen vi står oppe i.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Cathrine Krøger, Dagbladet
Terningkast 6 Tom Hetland, Stavanger Aftenblad
Terningkast 6 Kjell Solem, BOK365

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Press
Innbinding: Paperback
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 403
ISBN: 9788232803965
Utgave: 1. utg.
Format: 20 x 14 cm
Nr: 8203555
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«'Krigen mot bakteriene' er skremmende lesning, men ingen dystopi. (...) den er forbilledlig sakprosa. ... han imponerer med sin klarhet, grundighet og enorme stofftilfang - og ikke minst språklige tydelighet som gjør at boka med letthet kan leses av gud og hvermann.»

, Dagbladet Terningkast 6

«[Ei] nøktern bok der fakta får tala for seg sjølve. (...) Resultatet er blitt helseopplysning og naturvitskapleg forskingsjournalistikk av høg klasse.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«Allerede i mars kan jeg si: Denne boken om bakterier er en av årets beste! [...] Jeg bøyer meg i det bakteriefylte støvet for forfatter og journalist Erik Martiniussen og hans jakt på bakterier. Dette er en storslagen bok om noen av våre minste fiender og venner.»

, Aftenposten

«Tross alt dette snakkes det lite om resistenstrusselen, og vi fortsetter å pøse ut antibiotika, både i medisinen og i jordbruket. Da er det bra vi har forfattere som Erik Martiniussen: framifrå formidlere, hvis misjon ikke er å drive med unødig skremselspropaganda. Snarere opplyser han, på en grundig og pedagogisk måte, hva vi faktisk står overfor – og bidrar med forslag til løsninger. »

, Dagens Næringsliv

«Martiniussens bok er et smart og solid bidrag til den pågående kunnskapsdugnaden om kroppen som vi nå er vitne til – i koronaens tid.»

, nrk.no

«... bokens viktigste budskap, nemlig å fremheve antibiotikaresistens som sammensatt fenomen: overforbruk av antibiotika, globaliserte reisemønstre, krigføring og industrialisert kjøttproduksjon er noen av faktorene. Martiniussen skal ha stor honnør for å bringe dette budskapet til offentligheten.»

, Morgenbladet

«Det er et imponerende arbeid Martiniussen har gjort. ... les, og dere skal få – ikke bare ikke bare ny kunnskap, men også en god leseopplevelse.»

, Klassekampen

«Alarmen har gått, men er alvoret forstått? Denne boka kan være det som skal til for å sparke i gang en fornyet debatt om hvordan vi som nasjon skal ta vare på vår relativt gunstige situasjon for dyrehold og folkehelse.»

, BOK365 Terningkast 6