Min side Kundeservice Bli medlem

Kroppen

en guide for deg som bor i den

«Bill Bryson er verken medisiner, biolog eller psykiater, men det er det som gjør hans utforsking av menneskekroppen, alle de syv milliarder milliarder milliarder (7 med 27 nuller bak) atomene den består av, så lesbar og nyttig.»

The Times

Bill Bryson tar for seg kroppen din fra topp til tå! Med sedvanlig letthet og humør forteller han hvor mirakuløst kroppen vår er satt sammen. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

«Til og med når du gjør nesten alt mulig galt, tar kroppen din vare på deg. De fleste av oss er bevis på det, på den ene eller andre måten. Fem av seks røykere får ikke lungekreft. Flertallet av dem som er gode kandidater til å få hjerteinfarkt, unngår det. Det sies at mellom én og fem celler i kroppen din hver dag forvandler seg til kreftceller, men blir tatt og drept av immunsystemet. Tenk over det,» skriver Bill Bryson i sin nye bok som tar for seg den fantastiske innretningen kroppen vår er. Og han går grundig til verks, fra topp til tå og innerst til ytterst.

Vår livsviktige bolig
"Vi tilbringer hele livet vårt i kroppen vår, men fortsatt har de fleste av oss praktisk talt ingen kunnskap om hvordan den virker og hva som foregår på innsiden av oss. I denne boka prøver jeg rett og slett å forstå den utrolige anordningen som er oss," sier Bryson. "Jeg lærte at vi er utrolig mye mer komplekse og fantastiske, og ofte mer mystiske, enn jeg hadde sett for meg. Det er virkelig ikke noen mer utrolig historie enn historien om oss."

Den enestående kroppen
Du er produkt av tre milliarder år med evolusjonære krumspring. Tenk om vi kunne gått oppreist uten å få problemer med ryggen og knærne, født barn uten ubehag eller svelget uten fare for å bli kvalt. Så ufeilbarlige er vi ikke, og man ville kanskje tenkt annerledes hvis vi skulle konstrueres på nytt i dag, men her er historien om oss – og at vi ble som vi ble.

Bryson skriver lett og underholdene, med mange oppsiktsvekkende fakta, om kroppens enestående funksjoner og evne til å kurere seg selv. Boka er full av spennende fakta og historier, morsom og lettlest, og tar for seg alt fra hjerne og lunger til mikrober, søvn og sykdom.

Les mer om

  • Hud og hår – huden er vårt største og mest allsidige organ, fra hudfarge og fingeravtrykk til svettekjertlenes enorme betydning
  • Mikroorganismene – våre bittesmå følgesvenner (og fiender) i kroppen, som forskerne bare er i startgropen av å kartlegge
  • Hjernen – det svampaktige vidunderet av vann, fett og protein som ER deg

Les også om hodet, munn og svelg, hjertet, blodet, kjemien i kroppen, immunsystemet, pusten, tarmen, søvn, underlivet, nerver og smerte, sykdom, medisin, unnfangelse og død.

Medlemsvurdering:
bra og lett forståelse av emne! Kan anbefales!

Kåre Idsøe

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
424
ISBN
9788205529991
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
The body
Format
23 x 15 cm
Nr
8152403

Medlemsblad

Om forfatteren

Bill Bryson (f. 1951) er amerikansk forfatter med en rekke populærvitenskapelige bøker om reiser, historier, språk og vitenskap, blant annet verdenssuksessen En kort historie om nesten alt (2005) og Hjemme (2012). Bryson har bodd vekselsvis i USA og England og har en enorm leserskare verden over.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Bill Bryson er verken medisiner, biolog eller psykiater, men det er det som gjør hans utforsking av menneskekroppen, alle de syv milliarder milliarder milliarder (7 med 27 nuller bak) atomene den består av, så lesbar og nyttig.»

The Times

Medlemmers vurdering

K
Kåre Idsøe – 12.12.2019

– bra og lett forståelse av emne! Kan anbefales!

R
Runhild Skjølaas, Redaktør – 31.10.2019

– Bill Bryson gjør kunnskapen om deg og kroppen din til underholdende lesning. Morsomme fakta, utrolige tall, ting du har hørt før og mye du ikke visste, alt satt i sammenheng for at vi bedre skal forstå hvordan vi virker og hvor smart - og utrolig - vi er komponert. Tenk at kroppen din og alle mikroorganismene og funksjonene ustoppelig kjemper for at du skal være frisk og rask. Vi er levende mirakler og har alt å vinne på å lære oss selv bedre å kjenne.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kroppen:

Frisk

Vegard Bruun Bratholm Wyller
Innbundet 
1199,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

League

Nina Borge
Innbundet 
288,- 329,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv