Meny
Kroppen - Bill Bryson
Kroppen - Bill Bryson

Kroppen

en guide for deg som bor i den

; Gunnar Nyquist (Oversetter)

«Bill Bryson er verken medisiner, biolog eller psykiater, men det er det som gjør hans utforsking av menneskekroppen, alle de syv milliarder milliarder milliarder (7 med 27 nuller bak) atomene den består av, så lesbar og nyttig.»

The Times
Bill Bryson tar for seg kroppen din fra topp til tå! Med sedvanlig letthet og humør forteller han hvor mirakuløst kroppen vår er satt sammen. Les mer
Vår pris
409,-
Spar
40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 409,-
Spar: 40,-

Veil. pris: 449,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

«Til og med når du gjør nesten alt mulig galt, tar kroppen din vare på deg. De fleste av oss er bevis på det, på den ene eller andre måten. Fem av seks røykere får ikke lungekreft. Flertallet av dem som er gode kandidater til å få hjerteinfarkt, unngår det. Det sies at mellom én og fem celler i kroppen din hver dag forvandler seg til kreftceller, men blir tatt og drept av immunsystemet. Tenk over det,» skriver Bill Bryson i sin nye bok som tar for seg den fantastiske innretningen kroppen vår er. Og han går grundig til verks, fra topp til tå og innerst til ytterst.

Vår livsviktige bolig
"Vi tilbringer hele livet vårt i kroppen vår, men fortsatt har de fleste av oss praktisk talt ingen kunnskap om hvordan den virker og hva som foregår på innsiden av oss. I denne boka prøver jeg rett og slett å forstå den utrolige anordningen som er oss," sier Bryson. "Jeg lærte at vi er utrolig mye mer komplekse og fantastiske, og ofte mer mystiske, enn jeg hadde sett for meg. Det er virkelig ikke noen mer utrolig historie enn historien om oss."

Den enestående kroppen
Du er produkt av tre milliarder år med evolusjonære krumspring. Tenk om vi kunne gått oppreist uten å få problemer med ryggen og knærne, født barn uten ubehag eller svelget uten fare for å bli kvalt. Så ufeilbarlige er vi ikke, og man ville kanskje tenkt annerledes hvis vi skulle konstrueres på nytt i dag, men her er historien om oss – og at vi ble som vi ble.

Bryson skriver lett og underholdene, med mange oppsiktsvekkende fakta, om kroppens enestående funksjoner og evne til å kurere seg selv. Boka er full av spennende fakta og historier, morsom og lettlest, og tar for seg alt fra hjerne og lunger til mikrober, søvn og sykdom.

Les mer om

  • Hud og hår – huden er vårt største og mest allsidige organ, fra hudfarge og fingeravtrykk til svettekjertlenes enorme betydning
  • Mikroorganismene – våre bittesmå følgesvenner (og fiender) i kroppen, som forskerne bare er i startgropen av å kartlegge
  • Hjernen – det svampaktige vidunderet av vann, fett og protein som ER deg

Les også om hodet, munn og svelg, hjertet, blodet, kjemien i kroppen, immunsystemet, pusten, tarmen, søvn, underlivet, nerver og smerte, sykdom, medisin, unnfangelse og død.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Gyldendal
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 424
ISBN: 9788205529991
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The body
Format: 23 x 15 cm
Nr: 8152403
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Bill Bryson (f. 1951) er amerikansk forfatter med en rekke populærvitenskapelige bøker om reiser, historier, språk og vitenskap, blant annet verdenssuksessen En kort historie om nesten alt (2005) og Hjemme (2012). Bryson har bodd vekselsvis i USA og England og har en enorm leserskare verden over.