Øyet

kroppens fantastiske kamera

Øynene er kroppens unike kamera, som viser livesending til hjernen i alle døgnets våkne timer. Men hvordan i all verden klarer disse to fuktige øyeballene, dekorert med en fremre fargesirkel, å mestre denne utrolige oppgaven - nemlig å se?

På en enkel og underholdende måte forteller Øyet deg alt om hvordan synet fungerer, krydret med morsomme fakta, konkrete tips, råd og triks, og den nyeste og heteste forskningen. Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Øynene er kroppens unike kamera, som viser livesending til hjernen i alle døgnets våkne timer. Men hvordan i all verden klarer disse to fuktige øyeballene, dekorert med en fremre fargesirkel, å mestre denne utrolige oppgaven - nemlig å se?

På en enkel og underholdende måte forteller Øyet deg alt om hvordan synet fungerer, krydret med morsomme fakta, konkrete tips, råd og triks, og den nyeste og heteste forskningen.

Synet er litt som kjærlighet; du vet ikke at du elsker det før du mister det. Ved å lese denne boken, vil du skjønne at øynenes funksjon - uansett om du ser bra eller dårlig - spiller en helt sentral rolle i livet.

Øynene er nemlig mye mer enn syn, de er kroppens klokke og varsellampe, og det eneste organet hvor du kan se rett inn på blodårene og rett inn i hjernen. Ved å bli godt kjent med øynenes signaler, er det lettere å ta vare på dem.

Hvordan lindre plager med tørre øyne? Hva med «fluer» i synsfeltet? Lever vi egentlig i bakvendtland? Og kan øynene løsne?

På en lettfattelig måte gir legestudent og forsker Sara T. Nøland en spennende innføring i øynenes samspill med hjernen, hvorfor du skal bry deg om dem, og hvordan du bevarer en god øyehelse. Blant annet kan du lese om:

Hva øyefarge er Hvordan øynene fanger lys En brille- og linseguide Tips og triks mot tørre og røde øyne Hvorfor vi ser farger De største øyesykdommene Hvordan øynene snakker med hjernen Hvordan synet styrer følelser Er blått lys farlig? Hvorfor gråter vi egentlig? Sminketips for friskere øyne Når synet lurer oss Dette er boken alle burde lese - enten du er langsynt, nærsynt, klarsynt, uten syn, eller aldri har brydd deg om så mye annet enn å holde øynene åpne. Dette er boken du vil snakke om på neste fest!

Sara T. Nøland er legestudent ved Universitetet i Oslo. Parallelt har hun forsket på tørre øyne ved Forskerlinjen, som en start på et PhD-løp, og publisert flere populærvitenskapelige bidrag om temaet. I flere år jobbet hun også som ledsager i Blindeforbundets sommerleir for barn og unge.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
207
ISBN
9788202739669
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Øyet
Format
21 x 14 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Øyet:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Klanen

Per Brinkemo
Paperback 
227,- 249,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv