Min side Kundeservice Bli medlem

Er du stolt av meg, pappa?

om vår evige lengsel etter anerkjennelse

«Et skikkelig fortrinn i denne boken er at Huseby flere steder gjengir pasientenes beskrivelser sammen med sine egne refleksjoner.» «Anbefales!»

Audun Irgens, Tidsskrift for Den norske legeforening

Anerkjennelse i oppveksten er avgjørende for at vi skal kunne utvikle en god og trygg selvfølelse. Bokens personlige historier viser hvor galt det kan gå når anerkjennelsen uteblir og erstattes av ydmykelse og forsømmelse, noen ganger også misbruk. Les mer

399,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Anerkjennelse i oppveksten er avgjørende for at vi skal kunne utvikle en god og trygg selvfølelse. Bokens personlige historier viser hvor galt det kan gå når anerkjennelsen uteblir og erstattes av ydmykelse og forsømmelse, noen ganger også misbruk. Men det går an å fri seg fra fortiden, kvitte seg med skammen og omfavne alle sider ved seg selv. Er du stolt av meg, pappa? inneholder tolv personlige historier og psykiaterens kommentarer, refleksjoner og råd. Du blir blant annet kjent med Maria med bulimi, Rebekka som shopper for mye, Mathias som frykter sin distanserte far, Peter som ble styrt av sterkt religiøse foreldre, og Ane med den pliktoppfyllende og overbeskyttende moren. Frykten for å bli avslørt som dårlige mennesker, forlatthetsfølelse, angst og depresjon ligger som et felles bakteppe hos mange som blir avvist og forsømt som barn. Tormod Huseby viser også hvorfor han mener at samfunnskulturen svikter oss ved ikke å anerkjenne vårt dype behov for relasjoner og nærhet. Den appellerer til falske verdier som økt konkurranse, grådighet og streben etter status og prestasjoner. Dette gjør oss fremmedgjorte, slitne, tomme og ensomme, sier han. Gjennom sin varme tone og ømhet for dem som strever, og ikke minst gjennom å avsløre egne såre punkter, viser Huseby hvordan vi kan sprenge oss ut av det han kaller «buret» - et innskrenket liv med mye selvkritikk, perfeksjonisme og uheldige strategier for å bli elsket og forstått. Gjennom dette kan vi møte hverandre med ydmykhet og forståelse, slik at hver og en av oss får være hovedaktør i eget liv og føle frihet og livsglede.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202767082
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Originaltittel
Er du stolt av meg, pappa?

Lytt til utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Et skikkelig fortrinn i denne boken er at Huseby flere steder gjengir pasientenes beskrivelser sammen med sine egne refleksjoner.» «Anbefales!»

Audun Irgens, Tidsskrift for Den norske legeforening

«Engasjererende om hvordan vi alle preges av oppveksten vår og menneskene vi møter gjennom livet. [...] Boken tilbyr gjenkjennelse, hjelp til forståelse og håp.» Les hele anmeldelsen på Sykepleien.no»

Anne Kristine Bergem, psykiater og fagrådgiver, Sykepleien

«Huseby har fulgt pasientene i lang tid, ja over år. Det gir disse portretrettene en dybde. [...] Det er mye klokskap. Det oppleves som sant.» «... et tilgjengelig språk som engasjerer.» «Husebys bok kan være det noen hver kan bruke som inngang til egen refleksjon.»

Kjell Solem, Bok365.no

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Er du stolt av meg, pappa?:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv