Min side Kundeservice Bli medlem

Falske nyheter

løgn, desinformasjon og propaganda i den digitale offentligheten

«Jeg vil anbefale boken «Falske nyheter» til alle som er usikre på om de klarer å skille usannheter fra fakta, og til alle andre som er opptatt av fenomenet.»

Anne Trine Skjulhaug, Fredriksstad Blad

Falske nyheter. Post-sannhet. Alternative fakta. De siste årene har gitt oss nyord på rekke og rad. Men selv om begrepene er nye, så er ikke fenomenene det. Det nye ligger i måten det falske produseres, distribueres og konsumeres på via internett og digitale medier. Les mer

299,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Falske nyheter. Post-sannhet. Alternative fakta. De siste årene har gitt oss nyord på rekke og rad. Men selv om begrepene er nye, så er ikke fenomenene det. Det nye ligger i måten det falske produseres, distribueres og konsumeres på via internett og digitale medier.
Boken viser hvordan falske nyheter og desinformasjon, effektivt spredd via sosiale medier-plattformer som Facebook og Twitter, er en alvorlig trussel mot demokratiet. Dette informasjonskaoset gjør det vanskeligere å skille ekte nyheter fra falske, sant fra løgn og informasjon fra propaganda.
Boken tar for seg tre hovedspørsmål:
Hva er desinformasjon og falske nyheter?Hvorfor skapes og deles desinformasjon og falske nyheter?Hvordan bekjempe desinformasjon og falske nyheter?Falske nyheter handler om fortiden og fremtiden - hva historien kan lære oss om propaganda, og hvordan «deep fake» gjør det vanskelig for oss å oppdage manipulerte videoer. Og ikke minst handler den om hva som kan gjøres for å begrense produksjonen og spredningen av falsk informasjon.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
161
ISBN
9788202581176
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Falske nyheter
Format
21 x 15 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Jeg vil anbefale boken «Falske nyheter» til alle som er usikre på om de klarer å skille usannheter fra fakta, og til alle andre som er opptatt av fenomenet.»

Anne Trine Skjulhaug, Fredriksstad Blad

«[Boken] handler om mye mer enn falske nyheter. Den tar opp mange former for manipulasjon og desinformasjon. Den slår opp et bredt lerret og gir et interessant tidsbilde. Den er blitt en kompakt og mangfoldig bok om et viktig tema.»

Martin Eide, Norsk medietidsskrift nr 1/2020

«Hvis først et begreb er udvandet, er det desto vanskeligere at blive klog på, hvordan vi skal sætte ind, hvis vi ønsker det falske og det løgnagtige til livs. Derfor er det yderst kærkomment med en bog som 'Falske Nyheter'. En bog, der rydder op og præciserer og dermed gør os bedre i stand til at kæmpe.»

Steffen Moestrup, journalisten.dk

«Bente Kalsnes har laga ein kort, men nyttig introduksjon til debatten om falske nyheiter. [...] «Falske nyheter» er nyttig hjelp for den som vil forstå og engasjera seg i ein av dei viktigaste debattane i vår tid.»

Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Falske nyheter:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Uke 40

Taran L. Bjørnstad
Innbundet 
288,- 329,-
 

Rigel

Ida Larmo
Innbundet 
363,- 399,-
 
På tronen
3 for 2

På tronen

Anne Gunn Halvorsen
Innbundet 
169,- 299,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv