Juvelen i kronen

Kongsberg dynamiske posisjoneringssystemer 1975 - 2015

Hvordan få et fartøy til å ligge i ro uten bruk av forankring? Svaret er dynamisk posisjonering, eller DP. Ved hjelp av avansert teknologi, posisjonsgivere, propeller og thrustere er det mulig å motvirke naturkrefter som vind, strøm og bølger uten bruk av ankre eller liner. Les mer

449,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Hvordan få et fartøy til å ligge i ro uten bruk av forankring? Svaret er dynamisk posisjonering, eller DP. Ved hjelp av avansert teknologi, posisjonsgivere, propeller og thrustere er det mulig å motvirke naturkrefter som vind, strøm og bølger uten bruk av ankre eller liner. Det er denne fascinerende teknologien Juvelen i kronen handler om, utviklet, produsert og solgt av fagmiljøet på Kongsberg, og etter få år anvendt på alle verdens hav.
Eventyret begynte i 1975. Da undertegnet Kongsberg Våpenfabrikk den første kontrakten, og halvannet år senere ble Albatross DP-system installert om bord på et norsk dykkerfartøy i Nordsjøen. Dynamisk posisjonering fra innlandsbyen Kongsberg finnes nå om bord i forsyningsskip, borerigger, rør- og kabelleggere, steindumpere, bøyelastere, kran- og løftefartøy, minejaktfartøy, cruiseskip, flytende hotell og lystbåter, og dreier seg ikke lenger bare om å ligge i ro, men like gjerne om å følge en bane eller å holde seg innenfor et større område.
Etter 40 år makter Kongsberg Maritime fortsatt å holde posisjonen som verdensledende på dynamisk posisjonering. I denne boka følger vi teknologien, menneskene og begivenhetene.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
381
ISBN
9788253037875
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Juvelen i kronen
Format
25 x 18 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Juvelen i kronen:

2020

Gunnar Staalesen
Innbundet 
149,- 429,-
 

Magnet

Lars Saabye Christensen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv