Meny

Fyrsten

Vår pris
99,-
Spar
243,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 99,-
Spar: 243,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Fyrsten er Machiavellis læreskrift i statsmannskunst og maktutøvelse. I hans samtid gikk nye fyrster til grunne like fort som de slo seg opp. Gjennom boken kunne han som erfaren politiker peke på de midler statsledere må bruke for å etablere, bevare og styrke stater, og drøfte årsakene til staters vekst og fall. Som politisk realist beskrev Machiavelli det monarkiske og det republikanske styre slik det faktisk var, ikke slik det burde være.

Han skriver at man alltid må ta utgangspunkt i at alle mennesker er onde og at de alltid vil gi utløp for sin onde vilje om de får anledning til det. Derfor må fyrsten holde innbyggernes egoisme i sjakk ved alle midler dersom statens interesser krever det. Det er selvsagt utmerket om denne fyrsten er ærlig, barmhjertig og oppriktig, men slett ikke nødvendig, så lenge han gir folket inntrykk av at han er det.

Fyrsten gir oss levende portretter av «politikere» i renessansens Italia. Og mon tro om vi ikke kjenner igjen enkelte trekk hos våre egne politikere i denne læreboken i politisk kynisme.

«Det er mitt ønske, at skulle dette arbeid noen gang komme til heder og verdighet, skal det utelukkende skyldes stoffets rikdom og sakens alvor.»
Niccolò Machiavelli

«Det er helst i krisetider at Machiavelli har vært studert. I vår egen tid, globaliseringens tidsalder, med dens farer, muligheter og utrygghet, er det rimelig at mange igjen tar frem denne lille boken for å finne inspirasjon og momenter til ettertanke. Hans hovedverk Fyrsten er på godt og ondt et verk som forsvarer en fremtredende plass i et Kulturbibliotek.»
BJØRN QVILLER
har skrevet det innledende essayet til Fyrsten

Oversatt av Jon Bingen

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bokklubben dagens bøker
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 141
ISBN: 9788252537284
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Il principe
Format: 17 x 23 cm
Nr: 4298829
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger