Meny

Mektig og avmektig

Tore Tønne, media og maktspillet bak kulissene

20. desember 2002 fikk Tore Tønne beskjed om at Økokrim ville ta ut tiltale mot ham. Senere samme kveld tok han sitt eget liv, etter 17 dager med stort press. Les mer
Vår pris
249,-

(Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 249,-

(Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

To dager etter sa NHO-president Jens Ulltveit-Moe, som var en venn og kollega av Tønne, at Dagbladet hadde tatt livet av Tønne. Hva skjer når en høyt aktet næringslivsleder og politiker havner i medias søkelys?
Ivar Hippe har snakket med de fleste aktørene, og forteller om det som skjedde bak kulissene i den såkalte "Tønne-saken". Mange mektige aktører var innblandet. Kjell Inge Røkke, advokatfirmaet BA-HR og Dagbladet var sentrale, men også en rekke næringslivstopper og politikere var involvert.
Hippe beskriver dynamikken som oppsto i Dagbladets redaksjon da de ble klar over at de satt med en sak som ville føre til rystelser blant maktgrupperinger i samfunnet. Han formidler et bilde av en kjempende Tore Tønne, som forsøkte å få fram sin versjon av sannheten til sitt usedvanlig brede kontaktnett innenfor eliten i det norske samfunnslivet.

Gåtene er mange i denne saken: Hva får Kjell Inge Røkke til å skjelle ut Dagbladets journalister og redaktører i grove ordelag? Ble media styrt av en hovedkilde som hadde egne interesser i saken? Hvorfor ville ikke Tønne uttale seg til pressen? Denne boka kaster lys over mekanismer og sammenhenger som den norske offentligheten bør kjenne til.

Ivar Hippe
Mektig og avmektig
Tore Tønne, media og maktspillet bak kulissene
Dokumentar
Innbundet

Ivar Hippe (f. 1953) er Cand.polit fra Universitetet i Oslo. Han har 25 års journalist-og redaktørerfaring fra NRK, Økonomisk Rapport, Dagbladet og Dagsavisen.

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Genesis
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 192
ISBN: 9788247602669
Utgave: 1. utg.
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger