Meny
Karin Fossum: Djevelen holder lyset
Karin Fossum: Djevelen holder lyset

Djevelen holder lyset

En strålende prestasjon innenfor kriminalgenren. Ikke minst fordi den på alle punkter utfordrer dens grenser og nesten sprenger dem.

, Aftenposten
Karin Fossum er kåret til tidenes norske krimforfatter! Djevelen holder lyset er en Fossum-roman av beste merke, med intens spenning, uventede vendinger og mørke krefter. Dette er tredje bok om Konrad Sejer (utgitt første gang i 1998). Den er en av flere bøker som ble filmatisert som tv-serie med Bjørn Sundqvist i hovedrollen. Les mer
Vår pris
299,-
Spar
43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Vår pris: 299,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Nylig ble Karin Fossum kåret til tidenes norske krimforfatter. Både hennes forfatterkollegaer, et samlet kritikerkorps og ikke minst leserne holder forfatterskapet svært høyt. Bøkene med den sindige og sympatiske politietterforskeren Konrad Sejer som gjennomgangsfigur er utgitt i 36 land, og nesten alle titlene er filmatisert for kino og tv. Djevelen holder lyset (første gang utgitt i 1998) er tredje bok om Konrad Sejer.

«En strålende prestasjon innenfor kriminalgenren. Ikke minst fordi den på alle punkter utfordrer dens grenser og nesten sprenger dem.»

Hans H. Skei, Aftenposten 

«Jeg skriver om Sejer så lenge jeg føler meg oppriktig engasjert i forbrytelsen, og menneskenes skjørhet. Om hvor lett vi veltes ut av det trygge og forutsigbare. Hvor kort distansen kan være fra fred til angrep,» sier Karin Fossum. 

Vanskelig sak for Konrad Sejer
Djevelen holder lyset er en psykologisk, urovekkende og intenst spennende roman.

«Jeg er ikke ond. Men noe kom til mitt hus som jeg ikke kunne rå over. Jeg lever alene, det var ingen her til å hjelpe meg.» Ordene tilhører Irma Funder, en sekstiårig, enslig kvinne som lever et stille og tilbaketrukket liv. Hun er uelsket og ensom, men er ikke til plage for noen. Ikke før tilfeldige hendelser, og to ubetenksomme unggutter, utløser mørke krefter i henne og følgene blir katastrofale. 

Politiførstebetjent Konrad Sejer og hans assistent Jacob Skarre står nok en gang overfor store utfordringer der spørsmålene er mange og svarene ikke så enkle å få øye på.

«(...) drivende god norsk thriller.»

Yngvar Ustvedt, VG, terningkast 6 

Djevelen holder lyset (første gang utgitt i 1998) er tredje bok om Konrad Sejer. Den er en av flere bøker som ble filmatisert som tv-serie med Bjørn Sundqvist i hovedrollen.

 

Fakta

Dronningen av norsk krim

Karin Fossum er to ganger Rivertonprisvinner og nå også kåret til «Tidenes norske krimforfatter» av Rivertonklubben, foran blant andre Jo Nesbø og Stein Riverton. Hun hedres for sitt litterære håndverk, renskåret språk og innsikt i menneskesinnet. Kombinert med finurlig fantasi blir dette krim av ypperste merke - både nasjonalt og internasjonalt. Gratulerer, Karin Fossum! 

Gunnar Staalesen: Karin Fossum er uten tvil vår fremste representant for den psykologiske krimromanen. Samtidig tør hun å gjøre ukonvensjonelle grep i intrigen. Hun er definitivt en av mine personlige favoritter blant samtidige krimkolleger. 

Nils Nordberg: En av tidenes beste norske krimforfattere, en som tør å gå egne veier og utfordre genrens konvensjoner - og lykkes. Hun opphever skillet mellom krim og litteratur. 

Unni Lindell: Karin Fossum er ekspert på å få frem store katastrofer i små liv, eller omvendt. Hun speiler virkeligheten gjennom sitt skarpe forfatterøye og går ofte utenfor sjangerens distinkte grenser. Hun er mer enn en krimforfatter. Vi andre krimforfattere har henne som forbilde. Hun er en ener.

Trude Teige: Karin Fossum er min favorittkrimforfatter. Først og fremst på grunn av hennes store psykologiske innsikt og måten hun går inn i forbryternes følelsesliv på for å lete etter årsakene til forbrytelsene. 

Hans Olav Lahlum: Er fortsatt litt uenig med meg selv i om Karin Fossum egentlig er en krimforfatter - men uansett klar på at hun er en av vår tids store sosialrealistiske og psykologiske romanforfattere. 

Fredrik Wandrup: Ikke uten grunn er Karin Fossum den av norske krimforfattere som nyter høyest litterær prestisje hjemme og ute. Mysteriene er gode, stemningene nifse, menneskene uberegnelige og språket hennes eget. 

 

Om forfatteren

Karin Fossum (f. 1954) har skrevet både dikt, noveller og romaner. Hun er mest kjent for krimserien med etterforsker Konrad Sejer i hovedrollen. Fossum er blant de få som er tildelt Rivertonprisen to ganger. Hun har også fått den gjeve, skandinaviske Glassnøkkelen (2014).

I 2013 fikk hun Amalie Skram-prisen for hele sitt forfatterskap, og i 2017 kåret Rivertonklubben henne til «Tidenes norske krimforfatter». Elskede Poona (2000) er tildelt både Brageprisen og Los Angeles Times Book Prize og blitt kåret til tidenes beste norske krim av Dagbladet. Djevelen holder lyset (1998) er tredje bok om Konrad Sejer. Den er en av flere bøker som ble filmatisert som tv-serie med Bjørn Sundqvist i hovedrollen. 

Utdrag

 

Medlemsblad

 

Anmeldelser

En strålende prestasjon innenfor kriminalgenren. Ikke minst fordi den på alle punkter utfordrer dens grenser og nesten sprenger dem.

, Aftenposten

(...) drivende god norsk thriller.

, VG Terningkast 6