Meny

Bolle Cathedral sort 18 cm

Cathrineholm

Tidløs, norsk design som spriter opp ethvert festbord! Les mer
Vår pris
449,-


Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 22 bonuskroner!

Vår pris: 449,-


Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 22 bonuskroner!

Mer om produktet

Denne stilige emaljeskålen er virkelig essensen av Skandinavisk design. Enkel, men samtidig stilig, tidløs og lett å like. Cathedral ble designet av Grete Prytz Kittelsen så tidlig som i 1958, men er like aktuell i dag. Yttersiden av stål og den fargede innsiden gir et særegent preg, som likevel er lett å kombinere med det du har i kjøkkenskapet fra før. Bollene finnes i tre farger og flere ulike størrelser – her kan du mikse og matche som du selv ønsker.

Catrineholmproduktene blir produsert på samme måte som originalen fra 60-tallet. Produktet i stål blir håndmalt i opprinnelige farger, deretter brent i høy temperatur for varig holdbarhet.

Produktene er godkjent for bruk til servering av mat. Skålene vaskes for hånd. Tåler ikke mikrobølgeovn.

Cathrineholm of Norway by Grete Prytz Kittelsen
I 1907 startet Cathrineholm, opprinnelig et jernverk i Halden, opp emaljeproduksjon, og oppnådde umiddelbart suksess med dette. I 1954 kontaktet Cathrineholm Grete Prytz Kittelsen vedrørende et ønsket samarbeid, som i 1957 fikk sitt internasjonale gjennombrudd. Flere av produktene fra Cathrineholm vant gullprisen ved den internasjonale kunst og arkitekturutstilling, «Triennalen», i Milano. Cathrineholm var en stor bidragsyter til å definere det skandinaviske uttrykket på 60-tallet, men designet oppleves fremdeles i dag som like relevant, frisk og toneangivende. De organiske og tidløse formene Grete Prytz Kittelsen gav produktene, samt den tydelige fargeskalaen, er videreført identisk i dagens produksjon.

Grete Prytz Kittelsen var utdannet gullsmed og emaljekunstner og er i dag å betrakte som Skandinavias ukronede designdronning.

Fakta