Meny

Løvekvinnen

roman

I Løvekvinnen utforsker Erik Fosnes Hansen den totale annerledeshet, nærmere bestemt det forbløffende å bli født og leve med pels. Les mer
Vår pris
369,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 369,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Presentert av Jan Zahl

Eva Arctander kommer til verden under et blafrende nordlys et sted i Norge en stjerneklar vinternatt i 1912. Hennes unge mor, Ruth, dør i barsel, og tilbake i de blodige lakenene ligger et syn verken legen eller fru apoteker Birgerson noensinne har sett før: Foran dem ligger et skrikende pikebarn kledd i lang, lys pels.

Den sønderknuste barnefarens første reaksjon er at barnet må være en røyskatt som umulig kan være levende. Den aldrende stasjonsmester Arctander vil ikke se jentungen. Han ber apotekerfruen bære hårbylten vekk.

Freak show
Slik begynner Erik Fosnes Hansens roman om løvekvinnen Eva Arctander. Og selv om de som er til stede under den dramatiske fødselen i det lengste håper at de lange, lyse hårene skal falle av, at naturen bare har spilt den lille kroppen et midlertidig puss, så skjer ikke det. Ikke kan jentungen skjules for omverdenen for evig heller. Dermed må Eva og hennes nærmeste lære seg å leve med at hun skiller seg så radikalt ut fra alle andre mennesker at det knapt er mulig å forestille seg for oss andre hårløse.

"... en spennende, rørende og gripende historie"

For hvordan skal man forholde seg til et menneske med pels, et menneske det er umulig å ikke stirre på, uansett hvor godt oppdratt man måtte være? Og hva foregår inne i hodet til den som er gjenstand for alle de stirrende øynene? Hva tenker kvinnen med skjegg i det omreisende sirkuset, som både kan by på verdens lengste mann og et par siamesiske tvillinger?

"Dermed er ikke historien om løvekvinnen
noen ren eller ukomplisert tragedie"

Klikk her for å se Erik
         Fosnes Hansen i Bokbadet 08.11.2006 Original og klassisk
Flere ganger gjør det vondt å lese om Eva Arctander og hennes skjebne. Men samtidig nyanserer Fosnes Hansen bildet av freaken. For om det kan være synd om den som skiller seg ut og mobbes, trenger hun ikke bare være snill og god. Og om mange kan tenke på henne som en stakkar, skulle de bare visst at den pelskledte selv kan oppfatte seg som høyerestående enn de som ikke har hennes evner, hennes dannelse, hennes språksans og sangstemmen hun har arvet fra sin mor.

 • Se Erik Fosnes Hansen i Bokbadet på Bokklubben web-tv

  Begjær
  Om noen kan vemmes ved synet av en jente som ligner en løve, finnes det også dem som tiltrekkes av en som er så ytterst spesiell. Det åpner igjen nye muligheter for manipulering for en jente som er i ferd med å modnes til å bli en kvinne, som er ytterst intelligent og som stadig lærer nye ting ved å være en attraksjon, enten det er for måpende medisinere på seminar i Kongens København, eller gutter og menns begjær.

  Dermed er ikke historien om løvekvinnen noen ren eller ukomplisert tragedie. Fosnes Hansen har ikke skrevet noen sentimental tåreperse, men en spennende, rørende og gripende historie.

  Én historie - flere stemmer
  Det er ingen grunn til å tro at Løvekvinnen skal bli mindre populær hos alle dem som har ventet på en ny roman fra Fosnes Hansens hånd. En kvinne med pels vil alltid være en attraksjon - verden over.

  Jan Zahl er frilansjournalist og forfatter. Hans nyeste bok heter Kontroll på kontinentet - Kaizers Orchestra.


   

 • Fakta