Meny

Stripes bolle rosa 14 cm

Cathrineholm

Spesialdesignet bolle med rosa striper - i samarbeid med Rosa sløyfe. Les mer
Finnes i disse fargene
Vår pris: 329,-


Leveringstid: Sendes innen 2 virkedager

  Kjøp NÅ - få 49 bonuskroner!

Mer om produktet

Stripes-kolleksjonen er designet av den norske emaljekunstneren, Grete Prytz Kittelsen, som samarbeidet med Cathrineholm på 50- og 60-tallet.

Designet er enkelt, men lett gjenkjennelig. Med sine friske farger passer det godt inn i skandinavisk designstil. Emaljeskålene kommer i mange størrelser og kan brukes som en del av innredningen eller til servering. De store er godt egnet til salat, mens de mindre kan brukes til alt fra nøtter og snacks til oppbevaring av nøkler og andre småting. La deg også inspirere til å lage små plantesammensetninger - det vanskeligste er å velge farge på skålen!

Cathrineholmproduktene blir produsert på samme måte som originalen fra 60-tallet. Produktet i stål blir håndmalt i opprinnelige farger, deretter brent i høy temperatur for varig holdbarhet.

Produktene er godkjent for bruk til servering av mat. Skålene vaskes for hånd. Tåler ikke mikrobølgeovn.

Cathrineholm of Norway by Grete Prytz Kittelsen
I 1907 startet Cathrineholm, opprinnelig et jernverk i Halden, opp emaljeproduksjon, og oppnådde umiddelbart suksess med dette. I 1954 kontaktet Cathrineholm Grete Prytz Kittelsen om et ønsket samarbeid, som i 1957 fikk sitt internasjonale gjennombrudd. Flere av produktene fra Cathrineholm vant gullprisen ved den internasjonale kunst og arkitekturutstilling, «Triennalen», i Milano.

Cathrineholm var en stor bidragsyter til å definere det skandinaviske uttrykket på 60-tallet, men designet oppleves fremdeles i dag som like relevant, frisk og toneangivende. De organiske og tidløse formene Grete Prytz Kittelsen gav produktene, samt den tydelige fargeskalaen, er videreført identisk i dagens produksjon.

Grete Prytz Kittelsen var utdannet gullsmed og emaljekunstner og er i dag å betrakte som Skandinavias ukronede designdronning.

Rosa sløyfe 2019
Cathrineholm er en av årets Rosa sløyfe-samarbeidspartnere. Skålene med rosa striper er spesialproduserte for Rosa sløyfe-aksjonen, og Cathrineholm donerer 15 kroner for hver solgt skål.

Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse som markeres over hele verden i oktober hvert år. Målet med aksjonen er å vise solidaritet med de som rammes, øke kunnskapen om brystkreft og å gi støtte til brystkreftforskning og andre brystkreftprosjekter. I løpet av oktober farges Norge rosa ved hjelp av bedrifter, foreninger og privatpersoner som alle bidrar i kampen mot brystkreft. Brystkreftforeningen og Kreftforeningen arrangerer Rosa sløyfe-aksjonen i Norge og har gjort det siden 1999.

Ja til rosa forskjellsbehandling
Hver dag får ni kvinner i Norge beskjed om at de har fått brystkreft. Alle disse er ulike. Derfor er persontilpasset brystkreftbehandling viktig.

Ingen får nøyaktig den samme kreftsvulsten. En behandling som fungerer hos noen, kan ha liten effekt hos andre. Persontilpasset brystkreftbehandling er en strategi som sørger for at hver enkelt får behandlingen de responderer best på. Mens noen blir friske av en operasjon, er et lengre løp med både cellegift, stråling og hormoner riktig for andre. Jo mer presis behandling, jo bedre livskvalitet får de som overlever. Og heldigvis overlever over 90 prosent brystkreft i dag.

Men, vi trenger fremdeles mer kunnskap. Den dårligste formen for behandling, er den som ikke virker. Mer forskning gjør at vi på forhånd kan forutsi hva som vil hjelpe den enkelte pasient.

Midlene fra årets Rosa sløyfe-aksjon skal gå til forskning på persontilpasset brystkreftbehandling. Alle skal ha tilbud om best mulig behandling, men ikke alle skal ha den samme behandlingen. Derfor sier vi ja til rosa forskjellsbehandling.

Fakta