Meny

Bord dekk deg

; Anders Norrsell (Illustratør) ; Bente-Lill Øygard (Oversetter) ; Terje Øygard (Oversetter)

Lekre og lett gjennomførbare menyer legger alt til rette slik at både gjester og vertskap kan nyte festen. Les mer
Vår pris
149,-
Spar
149,-

Veil. pris: 298,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 149,-
Spar: 149,-

Veil. pris: 298,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Det råder vel ingen uenighet om at det er hyggelig å komme sammen til festlig lag, og gjerne kanskje litt oftere enn det man faktisk får til.

Ha en plan
Det er jo litt av hvert som skal klaffe i travle hver dagsliv, fra arbeidsreiser til organisering av barnevakt - og i tillegg er det alt det praktiske som skal ordnes. Hva serverer man til 15 personer? Må det holdes varmt og klarer man å servere det samtidig? Og hva med desserten, kan den lages i forveien? Som med så mye annet i livet: Det gjelder å ha en plan!

«Hva serverer man til 15 personer? Må det
holdes varmt og klarer man å servere det
samtidig?»

Det kan være morsomt å tøye grensene for hva man får til på kjøkkenet, men en stor fest er kanskje ikke det rette øyeblikket for å forsøke seg som Hellstrømimitator. Bruk heller søndagsmiddagene til å øve inn kulinariske c-momenter. Til fest skal det være enkelt å lykkes: Alt skal gå så knirkefritt som mulig, så kokken ikke behøver å gråte over svidd saus eller tørrstekt fisk. De fjorten menyene og buffeene i Bord dekk deg! gir garantert gjestene vann i munnen, men er likevel enkle å lykkes med. Så kan gjestene forlate taffelet med mette mager og lette sinn.

Fra venstre: Chiliglasert laksefilet, couscoussalat, fat med parmaskinke og andre godsaker og superrask bringebærdessert

Fra familieselskap til cocktailparty
De fleste menyene i Bord dekk deg! består av flere retter, og er beregnet til 8-10 personer. Siden hver meny består av flere retter kan man enkelt tilpasse mengdene til flere eller færre gjester, eller kombinere retter fra de ulike menyene etter smak og anledning. Det gjelder selvsagt også å kunne bedømme sitt publikum - det som fungerte utmerket i et sekstiårslag er kanskje ikke optimalt på grillfest med naboene. Bord dekk deg! favner anledninger fra alle årstider, formelle og uformelle, med og uten barn. Heretter finnes det ingen unnskyldninger for å servere den samme treige maten i familieselskapet, eller for ikke å invitere dine nærmeste venner på en bedre middag.

«Som med så mye annet i livet:
Det gjelder å ha en plan!»

På denne tida kan man ikke nekte for at preferansene heller mot det vårlige. Da passer det godt at de mange salatene er en av de sterkeste sidene ved Bord dekk deg. Vi kan nevne mangosalat, løvbiffsalat, agurksalat og en hel rekke friske og lette potetsalater - ferdigkjøpt potetsalat bør heretter være en saga blott! Det er rett og slett deilig (og sunt!) å la seg friste. Redaksjonen falt umiddelbart for potetsalat med bakte grønnsaker og minimangold, gratinert brie med urter og tomater, chiliglaserte laksefileter og sommerprimører i sitronvinaigrett. Eplekake med calvados og marengslokk eller sjokoladekake med innsmigrende, lys mousse er også klart inne på den lange favorittlista.

Sett pris på gode venner
Gode venner og god mat er for de fleste sentrale bestanddeler i et godt liv. Begge deler bør nytes så ofte som mulig - og gjerne samtidig. Sett av en dato i god tid, invitér dine beste venner og gi dem en helaften de ikke kommer til å glemme. Gjør det gjerne til en vane!

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Schibsted forlagene
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 172
ISBN: 9788252564914
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Festligt rundt bordet
Nr: 5001986
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger