Min side Kundeservice Bli medlem

Jentene fra Riyadh

Bli kjent med Qamra, Michelle, Sadim og Lamis, fire unge jenter fra Riyadh. Les mer

262,-

299,- Spar: 37,-

Innbundet
Utsolgt

De avslører hvilke sosiale, romantiske og seksuelle prøvelser unge overklassejenter fra Saudi-Arabia blir utsatt for før de tvinges inn i samfunnets smale norm for gifte kvinner.

Humor og alvor
Denne blog-romanen om fire unge jenters liv og skjebne har opprørt den religiøse ledelsen i hjemlandet, og ble forbudt i Saudi-Arabia. Bak slørene er de saudiske jentene like frigjorte og frittalende som jenter i Vesten, men det uunngåelige voksenlivet og ekteskapet gjør det etter hvert klart for dem at de likevel lever i en nådeløst undertrykkende mannskultur. Alsanea skriver drivende morsomt i beste Sex og singelliv-stil, men bak latteren lurer alvoret og den blodige urettferdigheten.

  • Et sjeldent innblikk i
      muslimsk jentekultur
  • Både morsom og rystende
  • Modig, kvinnelig forfatter

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Versal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
249
ISBN
9788281880115
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Originaltittel
Banát al-Riyadh
Format
21 x 13 cm

Medlemmers vurdering

R
Rose-Marie – 29.11.2008

– Jeg-personen i boka, en Saudi-arabisk kvinne, skriver ukentlige mailer til et nettsted. I mailene forteller hun om venninnene sine og deres drømmer. Gjennom venninnene får vi innblikk i hvilke muligheter en kvinne i et lukket muslimsk mannssamfunn har for å lete etter sitt hjertets utkårede. Med så mange restriksjoner om hva som sømmer seg for en muslimsk kvinne, er dette ikke helt enkelt. På oppløpssiden av de hemmelighetsfulle kjærlighetsforholdene, som det faktisk er en del av, glipper kjærligheten ut av hendene på dem. Mannen må som regel følge sin families pålegg om å ta til ekte den kvinnen de har utpekt for ham. Jeg leste boka med stor nysgjerrighet og interesse. Sjelden skrives det så åpenhjertig om kvinners liv i et strengt muslimsk samfunn. Noen av kvinneskjebnene er svært tragiske, andre mer lystige og optimistiske. Jeg synes boka totalt sett var svært lesverdig, selv om den tidvis ble noe banal. Mest av alt var den interessant. Forfatteren har valgt et morsomt grep ved å fortelle historiene i form av mailer, og formidler også reaksjonene fra leserne, som er svært forskjellige. Gjennom dette grepet får hun frem hvor forskjellige menneskene i Saudi-Arabia tross alt er.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Jentene fra Riyadh:

Se flere

Logg inn

Handlekurv