Meny
 

Mannen uten egenskaper

bind I

; Ole Michael Selberg (Oversetter)

Serie: Verdensbiblioteket 46

"Mannen uten egenskaper" er ikke bare et hovedverk i det forrige århundres europeiske litteratur, det er et livsverk: Da den østerrikske forfatteren Robert Musil døde i eksil i Sveits i 1942, hadde han arbeidet med romanen i over 20 år. Den ble aldri fullført. Les mer
Vår pris
378,-
Spar
15,-

Veil. pris: 393,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 378,-
Spar: 15,-

Veil. pris: 393,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

To deler av romanen kom ut i forfatterens levetid, den første i 1930 og den neste ved årsskiftet 1932-33 - til rosende kritikker, men uten kommersiell suksess.

I mellomkrigstiden var Musil ansett som en betydelig forfatter, men da han døde, var både han og hans magnum opus nesten glemt - både på grunn av verdenskrigen og problemene med fremdriften av boken.

Først i 1950-årene ble verden igjen oppmerksom på Robert Musils vittige og essayistiske kjemperoman om "mannen uten egenskaper" og det kulturelle og politiske forfallet i den europeiske staten Kakania - dobbeltmonarkiet Østerrike-Ungarn.

Verdensbibliotekets utgave av romanen er i to bind.


Ole Michael Selberg har i en årrekke undervist i polsk litteratur og språk ved Universitetet i Oslo og har oversatt et stort antall romaner og andre litterære tekster fra polsk, russisk og tysk. Han arbeider fortsatt som oversetter og som leksikograf, for tiden med en norsk-polsk ordbok.

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: De norske bokklubbene
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788252570786
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: Der Mann ohne Eigenschaften
Format: 23 x 16 cm
Nr: 9005269
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

SERIE:
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger