Min side Kundeservice Bli medlem

Rundt bordet

Å lage hjemmelaget mat hver dag er en real utfordring for travle familier. Her får du forslag som funker!
Les mer

129,-

349,- Spar: 220,-

Innbundet
Utsolgt
  • Hverdagsmat uten stress
  • Ukemenyer for travle familier
  • Ta tilbake kosen rundt måltidene

Rundt bordet er spesielt tilrettelagt for norsk hverdagsliv. Forfatterne har tatt utgangspunkt i sin egen hektiske hverdag, og serverer oppskrifter som faktisk lar seg gjennomføre, selv for en travel barnefamilie. Utgangspunktet var at maten skulle smake godt, være sunn og helst frigjøre litt ekstra tid. Her får du forslag til hvordan du komponerer en ukemeny som gjør det enkelt å lage gode, hjemmelagde måltider, selv på en smekkfull onsdag. Du får også ideer til hverdagsfrokoster, matpakker og hverdagsdesserter som langt fra er trauste, men helt i tråd med forfatternes motto: Kos deg rundt bordet med familien!

Grunnforskning i familien
Forfatterne går grundig til verks, og undersøker en rekke mer eller mindre anerkjente sannheter om måltidstilstandene i de tusen hjem. Er det for eksempel sånn at ferdigmat nødvendigvis er raskere å tilberede enn gode middagsretter laget fra grunnen av? Vil barna spise mer og sunnere hvis man involverer dem i matlagningen?
Gjennom hele boka løper en grunnleggende undring over hvilken betydning maten har i vår kultur, og om måltidet fremdeles utgjør et viktig nav i familiestrukturen. Det er også viktig for forfatterne å sørge for at ressursene blir utnyttet på en god måte. Les om hvordan du best kan utnytte rester, så sparer du både finansene og miljøet!

Mat og kjærlighet
- Mat er berøring med livet selv, erklærer kokebokforfatterne bak Rundt bordet. Måltidet er den beste anledningen man har til å ivareta nærhet til våre nærmeste i hverdagen, så det er viktig at det råder en gemyttlig stemning, at maten smaker og at man har tid til å senke skuldrene så lenge man sitter til bords. Og hvordan skal man så oppnå dette? Første kapittel i boka handler (selvfølgelig!) om å være forberedt. Sett opp en plan over ukas middager, kjøp inn det aller meste av ingredienser, og gjør så mye som mulig på forhånd. Selv ganske små barn kan hjelpe til å skylle salat og grønnsaker, mens større barn kan lage pastasaus eller skjære opp grønnsaker.

Hjemlig og eksotisk
Alle får sitt i Rundt bordet - her er kjøttboller og bolognese for de som satser på det trygge, men også vietnamesiske vårruller eller scampi tempura for de mer eventyrlystne. Vårrullene er blant de rettene i boka som krever litt tid og trening - et hett tips er å sjekke instruksjonsvideoer som ligger ute på Youtube. Et eget kapittel av boka er viet de turglade blant oss, for som kjent smaker maten aller best når den er tilberedt ute i det fri. Prøv kylling med kantarell og vårløk tilberedt på stormkjøkken, eller bålbakt fi sk i folie. Har du først fyrt opp bålet, så kan man også ha med nøtteepler til å steke i folie. Ekstra smart er det å planlegge en langstekt rett til middag før turen: Gjør klart alt, sett det inn i ovnen, og glem alt sammen mens dere er på tur. Ingenting slår å komme hjem til nesten fiks ferdig, duftende og supermør middag. Mmm!

"Er ferdigmat virkelig raskere enn hjemmelagede måltider. Kan vi utkonkurrere matgigantene ved å planlegge bedre og spare på middagsrestene?" Ann Kristin, Nina og Jim

Les Marihøne - Marens leselystblogg: Matlyst og leselyst

Medlemsvurdering:
Jeg er ikke en stor kokk, men jeg er glad i å lage god mat og er avhengig av gode kokebøker. I denne kokeboka har jeg funnet oppskrifter som treffer meg godt, alt jeg har prøvd har blitt veldig velsmakende, og jeg har klart å imponere dem jeg har invitert rundt mitt bord. Oppskriftene dekker det meste fra hverdagsmiddagen, matpakken, desserten og lørdagskosen. Ingrediensene er ikke for avanserte, og bildene gir inspirasjon. Jeg har allerede pekt dette ut til å bli en av mine yndlingskokebøker, og kommer definitivt til å prøve ut de fleste av oppskriftene. Jeg kan bare si en ting: løp og kjøp!

Randulf

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Versal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
228
ISBN
9788252571493
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2009
Nr
9006990

Medlemmers vurdering

R
Randulf – 28.08.2009

– Jeg er ikke en stor kokk, men jeg er glad i å lage god mat og er avhengig av gode kokebøker. I denne kokeboka har jeg funnet oppskrifter som treffer meg godt, alt jeg har prøvd har blitt veldig velsmakende, og jeg har klart å imponere dem jeg har invitert rundt mitt bord. Oppskriftene dekker det meste fra hverdagsmiddagen, matpakken, desserten og lørdagskosen. Ingrediensene er ikke for avanserte, og bildene gir inspirasjon. Jeg har allerede pekt dette ut til å bli en av mine yndlingskokebøker, og kommer definitivt til å prøve ut de fleste av oppskriftene. Jeg kan bare si en ting: løp og kjøp!

Bøker som ligner på Rundt bordet:

Lise
Ny!

Lise

Lise Finckenhagen
Innbundet 
349,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas
Ny!

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Handlekurv