Min side Kundeservice Bli medlem

Bukkene Bruse på badeland

Bukkene Bruse skal til seters for å gjøre seg fete, men bestemmer seg for å ta veien om badeland. Les mer

200,-

229,- Spar: 29,-

Utsolgt

Bukkene Bruse er som vanlig på vei til seters for å gjøre seg fete (det er forresten fordi de kjøper så mange rømmevafler på setra at de blir så fete, visste du det?). Men på veien dit ser de et nytt skilt. "Badeland - 200 meter" står det på skiltet. Bukkene synes det høres fristende ut. Den mellomste bukken Bruse begynner å bli skikkelig lei av å dra til setra. Den minste bukken Bruse synes det er skummelt å gå over brua som trollet bor under bestandig. "Vi kan jo gå å se," sier den store bukken Bruse.

"Sitter som et skudd ved første gjennomlesning. Noen ganger er en bok basert på en så god idé at man kan bli litt misunnelig for ikke å ha kommet på den selv. Dette er en av de gangene."
Mette Moe, barnebokkritikk.no

Trollet kommer!
Badeland ser kjempegøy ut, særlig den svære sklia. Bukkene Bruse betaler, dusjer og tar på badebukse, det må alle som skal være på badeland. Først vil de prøve vannsklia. Da hører de noe bråk fra resepsjonen. "Nei, nei, du må Betale! Du må dusje! Du må ta på badebukse!" Inn kommer trollet og tar bomba så de andre badegjestende skvetter opp av bassenget. Klarer bukkene å overliste trollet nok en gang?

Tegninger til inspirasjon
Gry Moursund har illustrert boka med morsomme og fargerike smånaivistiske streker, som sikkert vil inspirere mange tegneglade barn til å prøve seg på bukkene bruse-tegninger selv. Dessuten vil de kjenne seg godt igjen i det som skjer når man besøker badeland. Fantasifull, humoristisk og ellevill lek i tekst og bilder med et av våre mest kjente eventyr.


Bjørn F. Rørvik er født i 1964, og er oppvokst på  Hadeland. Han har arbeidet mye med film og video, for bedrifter og for barn, og han har også vært kinomaskinist og radiotekniker. Rørvik har utdannelse fra medialinja i Volda, film- og fjernsynsfordypningen. Ellers er han gammel fuglekikker, og en kløpper til å fiske abbor. Han bor ved Østmarka i Oslo, med samboer og tre barn. Rørvik er også forfatter av de udødelige bøkene om Reven og Grisungen.

Medlemsvurdering:
En bok som ble mottatt med stor glede og forundring fra 5-åringen her. Hun kjenner eventyret om Bukkene Bruse fra før, men fikk en helt ny opplevelse med denne boka. I løpet av sommeren har de lest boka i barnehagen, og der måtte de ansatte lese den flere dager på rad etter at ungene ba om det. I etterkant har boken blitt brukt som forbilde for å lage nye historier om kosebamsene her hjemme; bamsen skulle gå tur sammen med mammaen sin, men kom til et kryss med et skilt som førte til ... og så kan det komme nye historier rundt forskjellige temaer. Absolutt en bok som setter fantasien i sving hos ungene, og vi voksne koser oss med lesingen i tillegg.

Tonje

Se alle vurderinger

Detaljer

Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788252575057
Utgivelsesår
2010
Nr
9014365

Medlemmers vurdering

T
Tonje – 20.09.2010

– En bok som ble mottatt med stor glede og forundring fra 5-åringen her. Hun kjenner eventyret om Bukkene Bruse fra før, men fikk en helt ny opplevelse med denne boka. I løpet av sommeren har de lest boka i barnehagen, og der måtte de ansatte lese den flere dager på rad etter at ungene ba om det. I etterkant har boken blitt brukt som forbilde for å lage nye historier om kosebamsene her hjemme; bamsen skulle gå tur sammen med mammaen sin, men kom til et kryss med et skilt som førte til ... og så kan det komme nye historier rundt forskjellige temaer. Absolutt en bok som setter fantasien i sving hos ungene, og vi voksne koser oss med lesingen i tillegg.

t
tinee – 30.08.2010

– Etter at boka kom i hus for fire dager siden, er den lest høyt ikke mindre enn 11 ganger! Både liten og stor følger med Bukkene Bruses eventyr på Badelandet. Trollet er akkurat like skummelt som det skal være, og fryden er stor når det selvfølgelig ender som det skal! Fireåringen har lagt inn en fantastisk "Hasta la vista, baby" basert på Arnolds udødelige kommentar, og det er om å gjøre å få sagt replikken på rett sted. Vi er frelst her i huset, i alle fall!

H
Heidi – 18.08.2010

– Denne boka falt veldig i smak for både seksåringen og fireåringen min. I boka møter vi igjen Bukkene Bruse, men denne gangen velger de å dra til Badeland i stedet for til seters for å gjøre seg fete. På Badeland får de et nytt møte med trollet! Boken er morsom, spennende og inneholder friske tegninger. Anbefales !!!

V
Verwaal – 14.06.2010

– Denne boka ble veldig godt mottatt av vår femåring. Den ble akkurat like godt mottatt av de to tredveåringene. Alle kjenner eventyret om bukkene bruse, og her kommer en ekstremt morsom vri på eventyret. Vi lærer blant annet at det er noe helt annet enn grønt, saftig gress de spiser seg fete på! Den er egentlig litt vel lang for de yngste, men virkelig underholdende fra første til siste side. En fantastisk morsom, nyskapende og frisk bok som jeg anbefaler ALLE barnefamilier å anskaffe seg!

Bøker som ligner på Bukkene Bruse på badeland:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Innbundet 
200,- 229,-

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-
Atlas
Ny!

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Oppover

Bjørn Ousland
Innbundet 
272,- 299,-
 

Logg inn

Handlekurv