Meny

Tysteren

krim

Serie: Anton Brekke 1

Tysteren er en parallellhistorie som begynner i New York på 1960-tallet. Vincent Giordano tas opp i den beryktede mafiafamilien Locatelli og får sin ilddåp: å henrette en tyster. I nåtid i Fredrikstad drepes byens rikeste mann. Les mer
Vår pris
272,-
Spar
27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 272,-
Spar: 27,-

Veil. pris: 299,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Bokhandlerprisen til ung krimdebutant

Bokhandlerprisen 2010 er tildelt Jan-Erik Fjell (28) for romanen Tysteren. Tysteren er Fjells krimdebut, og forfatteren er tidenes yngste Bokhandlerpris-vinner. Boka har fått svært gode anmeldelser og er med Bokhandlerprisen kåret til bokhandlernes favoritt i 2010.

Tysteren er en parallellhistorie som begynner i New York på 1960-tallet. Den andre delen av historien foregår i nåtidens Fredrikstad, som også er forfatternes hjemsted.

Prisen ble overrakt av kulturminister Anniken Huitfeldt. Bokhandlerprisen deles ut til en forfatter av en av årets norske bøker innenfor skjønn/generell litteratur og barne- og ungdomsbøker.

Stavanger Aftenblad

 

 

 

Handlingen i Tysteren begynner i New York på 1960-tallet. Vincent Giordano tas opp i den beryktede mafiafamilien Locatelli og får sin ilddåp: å henrette en tyster. I nåtid i Fredrikstad drepes byens rikeste mann. Det er grunn til å tro at drapet er økonomisk motivert. Fra Kripos kommer overbetjent Anton Brekke for å lede etterforskningen.

Frodig, freidig og frekk, med drag på damene og en hemmelig lidenskap: pokerspill. Med den ivrige politistudenten Magnus Torp i hælene begynner Brekke å rulle opp flere historier som på en overraskende måte flettes sammen til en snedig finale.

Fakta