Min side Kundeservice Bli medlem

Før jeg brenner ned

roman

"Med høy intensitet, men samtidig stor ro, forteller Gaute Heivoll den sterke historien om en pyroman som setter skrekk i en hel sørlandsbygd."
Sindre Hovdenakk, VG

"Gaute Heivoll er som djervt visuell forteller ikke redd for å kaste seg ut på de sytti tusen favners dyp. Det gjør at han skriver mer enn leseverdig."
Terje Stemland, Aftenposten Les mer

345,-

379,- Spar: 34,-

Utsolgt

Søndag 4. juni 1978. En pyroman går løs i Finsland, et stykke utenfor Kristiansand. I en hel måned har han herjet, og frykten stiger i den lille bygda. KRIPOS har sammen med det lokale politiet etablert base i den gamle kommunestyresalen. "Men dette er jo galskap," hvisker folk til hverandre. Pyromanen må tas, men sporene er få.

Før det hele er over, kommer den verste brann-natten av dem alle. Den samme søndagen blir en gutt båret til døpefonten i Finsland kirke. Den gutten heter Gaute Heivoll. Og med denne forbindelsen som utgangspunkt rekonstruerer Før jeg brenner ned det som hendte våren 1978, og det som skulle vise seg å være en av norgeshistoriens mest omfattende og dramatiske pyromansaker.

Gaute Heivoll søker gjennom fortellingen å gi et bilde av mannen som tente på. Hvorfor gjorde han det? Og hva med gutten som ble døpt den dagen, og som hele sitt liv har levd med historien om brannene? Hva ble det av ham? Gjennom å legge fortellingen om pyromanen ved siden av sin egen, åpner Heivoll på mesterlig vis for galskapen i ethvert menneskes liv. For hvor mye skal egentlig til før man går til grunne? Før man selv står i fare for å ødelegge alt?

Før jeg brenner ned er en usedvanlig historie, og sjeldent rystende roman, om flammene i ens eget liv.

Medlemsvurdering:
Jeg hørte denne som lydbok og satt fjetret fra begynnelse til slutt! Stemningen er lun, forknytt, naiv og uhyggelig på samme tid. Det er en intim nerve, et unikt språk og en innlevelse i pyromanen og den lille bygdas liv, som er unik! Det var mitt 1. møte med forfatteren, og etter hvert har jeg kjøpt mange av han romaner.

Aud Fredheim

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Tiden
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
302
ISBN
9788210051180
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
21 x 14 cm
Nr
9016791
Priser
Sørlandets litteraturpris 2011

Om forfatteren

Gaute Heivoll: Foto: Paal Audestad/TidenGaute Heivoll (f. 1978) har et rikt forfatterskap bak seg. Han har skrevet romaner, noveller, dikt og barnebøker, og mottok blant annet Sørlandets litteraturpris 2008 for romanen Himmelarkivet, en roman som Edvard Hoem karakteriserte som et "storslagent litterært arbeid". Allerede etter hans andre utgivelse hevdet Lars Saabye Christensen at han var "en betydelig stemme i den unge samtidslitteraturen," og Hans Herbjørnsrud har utpekt Heivoll som sin favoritt blant den unge generasjonen av forfattere. Før jeg brenner ned er hans fjerde roman.

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

A
Aud Fredheim – 05.02.2020

– Jeg hørte denne som lydbok og satt fjetret fra begynnelse til slutt! Stemningen er lun, forknytt, naiv og uhyggelig på samme tid. Det er en intim nerve, et unikt språk og en innlevelse i pyromanen og den lille bygdas liv, som er unik! Det var mitt 1. møte med forfatteren, og etter hvert har jeg kjøpt mange av han romaner.

A
Arne Jørgensen – 20.03.2019

– spennende bok

A
Anette Vere – 06.06.2016

– Gode beskrivelser

L
Lise J. Rustad – 09.05.2016

– Før jeg brenner ned

V
Vingunn – 26.04.2011

– Denne leste jeg på null komma null! Veldig fengendes historie, og veldig bra skrevet. Jeg anbefaler alle å lese denne!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Før jeg brenner ned:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Fri

Lea Ypi
Innbundet 
349,- 399,-

Logg inn

Handlekurv