Min side Kundeservice Bli medlem

Psykodynamisk behandling av ruslidelser

I denne boken presenterer forfatterne Per Føyn og Shahram Shaygani en systematisk behandlingsmodell basert på psykodynamiske prinsipper. De behandler misbruk og avhengighet som to ytterpunkter på et kontinuum de kaller ruslidelse. Les mer

399,-
Paperback
Utsolgt
I denne boken presenterer forfatterne Per Føyn og Shahram Shaygani en systematisk behandlingsmodell basert på psykodynamiske prinsipper. De behandler misbruk og avhengighet som to ytterpunkter på et kontinuum de kaller ruslidelse. Rusmisbruk har en impulsiv og sporadisk karakter, mens rusavhengighet er mer tvangspreget atferd.
Forfatterne hevder at psykodynamisk teori har sin styrke i forståelsen av psykologiske og relasjonelle fenomener som er vanskelig tilgjengelige for vår umiddelbare bevissthet. Derfor er psykodynamisk perspektiv og behandling spesielt velegnet og virksomt i forhold til pasienter med kompliserte og sammensatte lidelser.

Bokens første del beskriver et teoretisk grunnlag for leseren. Andre del handler om den kliniske praksisen. Begreper blir definert der de brukes første gang. Forfatterne har brukt mange eksempler fra sin egen kliniske hverdag. Eksemplene er anonymisert, men essensen i det psykodynamiske innholdet er beholdt.

Boken er først og fremst skrevet for helsepersonell som arbeider med ruspasienter, uavhengig av fagbakgrunn, men vi håper at den også vil være av interesse for andre som berøres av ruslidelser: lærere, politifolk, sosialarbeidere, saksbehandlere på NAV, rusavhengige og pårørende.

____________

«Språket er godt og enkelt, og fenomener forklares på ulike måter slik at det skal være lett for leseren å følge med. (...) Forklaringene og eksemplene legger til rette for praktisk bruk i hverdagen. Boka anbefales herved.» Heid Nøkleby, www.rus.no

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
243
ISBN
9788215015262
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
23 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Psykodynamisk behandling av ruslidelser:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Kalv

Ingvild Skorpen Bøge
Innbundet 
437,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv