Min side Kundeservice Bli medlem

Anger

roman

"Tonen i romanen er ikke så mørk som i «Virgo», og Roy Jacobsen viser at han nå er en sikker forfatter, med mot til å endre og utvide et eldre prosjekt."

VG

I 1988 utga Roy Jacobsen romanen Virgo. Den fikk flotte kritikker, som en dyp psykologisk roman. 23 år senere er den prisbelønte forfatteren fortsatt ikke ferdig med historien og skriver en helt ny roman over det samme temaet, nå med tittelen Anger. Les mer

363,-

399,- Spar: 36,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Hans Larsen, 72 år, slipper ut av fengsel etter et langt opphold. Han har med seg et brev som har ligget uåpnet hele tiden. Det er fra datteren. Først nå leser han det, og får vite det han har fryktet. At kona hans er død, og at datteren på ingen måte har tilgitt ham.

Jacobsen er en dreven forfatter som skriver frem såre menneskeskjebner og tilsynelatende grå liv det er vanskelig å forbli uberørt av.
Kåre Bulie, Dagens Næringsliv

Anger er et eksistensielt drama, der Roy Jacobsen låner trekk fra den psykologiske kriminalromanen. Den gamle forbryteren har sluppet ut tre år før tiden og opplever nå en ny vår. Han blir begjært av en vakker, borgerlig kvinne i et stort hus, og flytter inn til henne. Datteren vet ikke at faren er ute, der hun går rundt i samme by og forsøker å stable et liv på beina.

Flere burde trolig skrive bøkene sine om igjen.
Dagbladet

Det er en vond og vakker skildring av noen menneskeskjebner, og et sjeldent sterkt far-datter-portrett. En stor roman som vil få en sentral plass i Roy Jacobsens rike forfatterskap.

Det svinger bra av en forfatter som faktisk tør å utfordre seg selv.
Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
261
ISBN
9788202364298
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Format
21 x 14 cm
Nr
9022724
Serie
Hans Larsen 2

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Anmeldelser

"Tonen i romanen er ikke så mørk som i «Virgo», og Roy Jacobsen viser at han nå er en sikker forfatter, med mot til å endre og utvide et eldre prosjekt."

Guri Hjeltnes, VG

"Elegant, rått og menneskelig. Humor, av sorten som får deg til å humre av bekmørket. En mørk roman som lyser opp høsten."

Arnstein Olaisen, Haugesunds Avis

"På ny har Roy Jacobsen skrevet en sterkt gripende roman om hverdagsmennesker som sliter med sitt.(...) Med "Anger" har Jacobsen befestet sin posisjon som en av våre folkekjære forfattere."

Asbjørn Ringen, GD

"Og som bonus får leseren gleden av å se en erfaren forfatter (...) gå i mannjevning med en yngre og mer energisk utgave av seg selv, setning for setning - og vinne nesten hver gang. En kan bli rørt av mindre."

Trygve Riiser Gundersen, Dagbladet

"Jacobsen er en dreven forfatter som skriver frem såre menneskeskjebner og tilsynelatende grå liv det er vanskelig å forbli uberørt av."

Kåre Bulie, Dagens Næringsliv

"(...) stor litteratur"

Tom Egil Hverven, Klassekampen

"Dette kunstneriske finsmedarbeidet, knyttet til to kompliserte sinn pregetav fortidas skygger og et latent ønske om forsoning, er fascinerende, ja tidvis mesterlig gjort."

Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Anger:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Atlas
Ny!

Atlas

Lucinda Riley
Innbundet 
419,- 479,-

Logg inn

Handlekurv