Min side Kundeservice Bli medlem

Kirkelig organisering og ledelse

et verdibasert og praksisorientert perspektiv

Denne boken er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no.
Kirkelig organisering og ledelse: Et verdibasert og praksisorientert perspektiv gir ny forståelse av organisering og ledelse i Den norske kirke. Les mer

399,-
Produseres på bestilling

Logg inn for å se din bonus

Denne boken er tilgjengelig i en gratis open access-utgave på noasp.no.
Kirkelig organisering og ledelse: Et verdibasert og praksisorientert perspektiv gir ny forståelse av organisering og ledelse i Den norske kirke. Hva er særegent ved ledelse og lederroller i Den norske kirke? Hvordan kan kirkelig organisering målbære kirkens oppdrag? Disse spørsmålene er aktualisert med overgangen fra statskirke til selvstendig folkekirke, indre reformer og utviklingen av ny kirkeordning.
Antologiens artikler analyserer utviklingstrekk som demokratisering, profesjonalisering og styrking av kirkens forvaltningsorganisasjon. Den empiriske utforskningen av kirkefeltet tar utgangspunkt i studier av organisering og ledelse, noe som muliggjør en dialog mellom det særegne i kirkekonteksten og allmenn organisasjonsteori.
Boken belyser kirkens egenart empirisk ekklesiologisk og organisasjonsteoretisk. Forfatterne anlegger et verdibasert og praksisorientert perspektiv. Dette tar høyde for kirkens identitet og verdier som et religiøst fellesskap, og som en organisasjon med omfattende virksomhet og ledelsespraksiser som utfoldes.
Boken retter seg særlig mot studenter ved utdanningene som kvalifiserer til kirkelig tjeneste, samt kirkeansatte, kirkeledere og rådsmedlemmer. For organisasjons- og ledelsesforskere vil boken gi en innføring i kirkefeltet og kirkekonteksten.

Detaljer

Forlag
NOASP / Cappelen Damm akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
268
ISBN
9788202719906
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Kirkelig organisering og ledelse
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kirkelig organisering og ledelse:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv