Min side Kundeservice Bli medlem

Den indre samtalen

lær deg kognitiv terapi

"En meget leseverdig bok. ... Den informative og orienterende stilen gjør at den trygt kan anbefales, ikke bare til psykologer som ønsker å holde seg orientert om en terapiform som får stadig større anvendelse, men også til intresserte utenfor psykologenes rekker . Les mer

659,-
Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

"En meget leseverdig bok. ... Den informative og orienterende stilen gjør at den trygt kan anbefales, ikke bare til psykologer som ønsker å holde seg orientert om en terapiform som får stadig større anvendelse, men også til intresserte utenfor psykologenes rekker ... ikke minst klienter og deres pårørende." Tidsskrift for Norsk Psykologforening

Den indre samtalen gir deg som leser en praksisnær beskrivelse av de grunnleggende elementene i kognitiv terapi. Den viser hvordan pasient og terapeut i samarbeid kan gå frem for å oppnå kontroll over psykiske vansker som angst, depresjon,personlighetsforankrede tilpasningsproblemer og psykoser. Gjennom kliniske vignetter får du konkrete eksempler fra den terapeutiske hverdagen. Dette er den tredje utgaven av boken, og den har gjennomgått en omfattende revisjon og oppdatering. Kognitiv terapi fremheves i helsemyndighetenes retningslinjer for anbefalt behandling, og er også en viktig metode for selvhjelp.

Medlemsvurdering:
Boken gir en innføring i kognitiv terapi. Dette er en behandlingsmetode som stadig flere psykologer benytter seg av, og som bygger på solid vitenskapelig dokumentasjon. Forfatterne, begge spesialister i klinisk psykologi, skriver på en enkel og pedagogisk måte. I boka får man et innblikk i hvordan man kan bruke kognitiv terapi ved problemer knyttet til angst, depresjon og psykoser. Videre får man innsikt i viktigheten av relasjonen mellom terapeut og klient, og hvilke problemer som kan oppstå underveis i behadlingsforløpet. Kapitlene er ryddige og de ulike metodene er enkelt beskrevet. At boken er enkelt skrevet er en styrke, men også en svakhet. For en litt mer erfaren terapeut kan denne boken bli for overfladisk og enkel. Likevel er dette utvilsomt en av de beste bøkene jeg har lest om kognitiv terapi. Den anbefales særlig til psykologer og psykologistudenter med interesse for kognitiv terapi.

terapeuten

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
306
ISBN
9788205390652
Utgave
3. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
25 x 17 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

p
pg – 06.02.2009

– Den indre samtalen er en godt skrevet bok. Boken er basert på kognitiv terapi og starter med en kognitiv tilnærming til ulike psykiske lidelser. Videre diskuterer forfatterene hva som virker i terapi. Boken tar for seg depressive tilstander, angstlidelser, psykose og personlighetsforstyrrelser og belyser disse lidelsene fra et kognitivt perspektiv. Boken inneholder mye faglig stoff, men er veldig godt skrevet og forholdsvis lettlest. Forfatterene har skrevet et eget kapittel om samarbeid og samarbeidsproblemer i terapi, noe som kan være nyttig for både behandler og pasient å lese. Boken avslutter med et eget kapittel om ting som kan gjøres for å forebygge at en psykisk lidelse skal komme tilbake.

t
terapeuten – 08.11.2008

– Boken gir en innføring i kognitiv terapi. Dette er en behandlingsmetode som stadig flere psykologer benytter seg av, og som bygger på solid vitenskapelig dokumentasjon. Forfatterne, begge spesialister i klinisk psykologi, skriver på en enkel og pedagogisk måte. I boka får man et innblikk i hvordan man kan bruke kognitiv terapi ved problemer knyttet til angst, depresjon og psykoser. Videre får man innsikt i viktigheten av relasjonen mellom terapeut og klient, og hvilke problemer som kan oppstå underveis i behadlingsforløpet. Kapitlene er ryddige og de ulike metodene er enkelt beskrevet. At boken er enkelt skrevet er en styrke, men også en svakhet. For en litt mer erfaren terapeut kan denne boken bli for overfladisk og enkel. Likevel er dette utvilsomt en av de beste bøkene jeg har lest om kognitiv terapi. Den anbefales særlig til psykologer og psykologistudenter med interesse for kognitiv terapi.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den indre samtalen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

ADHD

Kristin Leer
Innbundet 
363,- 399,-
Neokora
Ny!

Neokora

Jean Van Hamme
Innbundet 
314,- 359,-
 
Verden
Ny!

Verden

Simon Sebag Montefiore
Innbundet 
437,- 499,-
 

Verden

Simon Sebag Montefiore
Innbundet 
437,- 499,-
 
Berlin
Ny!

Berlin

Helge Jordheim
Innbundet 
437,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv