Min side Kundeservice Bli medlem

Håndbok i militærpsykiatri

Å være soldat er forbundet med helt spesielle utfordringer. Deltagelse i stridshandlinger, enten det er krig i tradisjonell forstand eller nyere tids fredsbevarende eller fredsopprettende operasjoner, innebærer økt risiko for både død og fysisk og psykisk skade. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Å være soldat er forbundet med helt spesielle utfordringer. Deltagelse i stridshandlinger, enten det er krig i tradisjonell forstand eller nyere tids fredsbevarende eller fredsopprettende operasjoner, innebærer økt risiko for både død og fysisk og psykisk skade. I tillegg kan soldater bli nødt til å ta liv som en del av oppdraget eller for å beskytte eget eller andres liv. Alt dette kan være såpass store påkjenninger at man normalt ville frarådet mennesker å delta i slikt.
Denne håndboka er basert på et bredt erfaringsgrunnlag og gir konkrete råd for hvordan man kan forholde seg til de mulige negative psykiske konsekvensene av det å være soldat. Håndboka henvender seg primært til militære ledere og militært helsepersonell. Den kan også være nyttig for andre som kommer i kontakt med soldater eller personell som er trent og forberedt, men likevel møter påkjenninger i sitt arbeid, som politi, brann- og redningspersonell.
Jon G. Reichelt har fagansvar for psykiatrien i Forsvaret, og er leder for Institutt for militærpsykiatri og stressmestring i Forsvarets sanitet. Han er oberstløytnant, har en doktorgrad i medisin og er lege med spesialitet i psykiatri.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
149
ISBN
9788245020069
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2016
Originaltittel
Håndbok i militærpsykiatri
Format
21 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Håndbok i militærpsykiatri:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Valp

Emma M. Garlant
Innbundet 
345,- 379,-
 

Ansvar

Robert Mood
Innbundet 
363,- 399,-
 
Fuglane
-25 %

Fuglane

Tarjei Vesaas
Paperback 
172,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv