Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Nettverksdialoger

Boken handler om møtets betydning. Møtene mellom klienten, klientens nettverk og de profesjonelle, i psykososialt arbeid.

Forfatterne har forsket på og arbeidet med å utvikle nettverksdialoger gjennom et par tiår. Les mer

419,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Boken handler om møtets betydning. Møtene mellom klienten, klientens nettverk og de profesjonelle, i psykososialt arbeid.

Forfatterne har forsket på og arbeidet med å utvikle nettverksdialoger gjennom et par tiår. Seikkula gjennom sitt arbeid i psykiatrien, og Arnkil gjennom studier av multiprofesjonelt arbeid med barn, pårørende og familier med sosialt relaterte problemer. I denne boken beskriver og analyserer de Åpne samtaler, en tilnærming utviklet av Seikkula og hans kolleger, samt Anticiperende samtaler (på norsk oversatt til Foregripende dialog) som er en tilnærming utviklet av Arnkil og hans kolleger.

Forfatterne bruker sin egen erfaringer som grunnlag for mer generelle refleksjoner over dimensjonen eller mulighetene i samtaleformen. Forfatternes hovedpoeng er at med en mer ydmyk og dialogisk tilnærming blir den profesjonelle samtalen en helt annen. Ressursene i klientens sosiale nettverk aktiveres når de involverte blir hørt og lyttet til. På en fascinerende måte klarer de å beskrive hvordan man kan etablere og opprettholde dialogen i store kriser og krevende behandlingssituasjoner.

I bokens siste del diskuteres hvordan forskningen aktivt kan bidra til å utvikle nettverksdialogene.

Boken er aktuell for alle som utdanner seg eller arbeider innenfor psykisk helsearbeid, helse- og sosialtjenesten eller utdanningssektoren.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
180
ISBN
9788215011141
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2007
Originaltittel
Dialogical meetings in social networks
Format
23 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Nettverksdialoger:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv