Meny
 

Psykiater Odd Lingjærde

liv og forskning : en faglig selvbiografi

Odd Lingjærde er en kjent og aktet psykiater som har bidratt vesentlig til psykiatrifagets utvikling i Norge og Norden. Her skriver han om sitt liv som psykiater, med hovedvekt på egen kliniske, og særlig forskningsmessige aktivitet innen psykofarmakologi og lysbehandling av vinterdepresjon. Les mer
Vår pris
424,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 424,-

(Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 - 10 dager

Om boka

Odd Lingjærde er en kjent og aktet psykiater som har bidratt vesentlig til psykiatrifagets utvikling i Norge og Norden. Her skriver han om sitt liv som psykiater, med hovedvekt på egen kliniske, og særlig forskningsmessige aktivitet innen psykofarmakologi og lysbehandling av vinterdepresjon.

Forfatteren er så å si født inn i eget fagfelt. Han vokste opp ved et stort psykiatrisk sykehus hvor faren var overlege på 1930-tallet, og har dermed et unikt overblikk over psykiatriens historie i Norge, fra før 2. verdenskrig og frem til i dag. I «Liv og forskning» loses leseren gjennom utvalgte tradisjoner og utviklingslinjer i norsk psykiatri, med beskrivelser av oppvekst, skolegang, medisinstudier og etter hvert egen inntreden i psykiatrien.

Boken er først og fremst skrevet for psykiatere og andre klinikere i fagfeltet, men kan også være av verdi for andre faghistorisk interesserte.

Fakta