Etikk i psykiske helsetjenester

«Burde være tilgjengelig i hyllen på ethvert vaktrom i psykisk helsevern!»

Sykepleien.no

Ansatte i helsetjenesten møter mange og vanskelige etiske utfordringer. Dette gjelder ikke minst innenfor psykiske helsetjenester.

Boken er ment å gi leseren begreper, teorier, kunnskap og verktøy som kan være til nytte for å arbeide med etiske utfordringer på en systematisk måte. Les mer

489,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Ansatte i helsetjenesten møter mange og vanskelige etiske utfordringer. Dette gjelder ikke minst innenfor psykiske helsetjenester.

Boken er ment å gi leseren begreper, teorier, kunnskap og verktøy som kan være til nytte for å arbeide med etiske utfordringer på en systematisk måte. Boken belyser utfordringer som er vanlige i klinisk praksis, blant annet knyttet til autonomi, taushetsplikt, krenkelser, tvang, samarbeid med pårørende og prioritering. Konkrete eksempler brukes for å illustrere temaene. Blant annet drøftes eksempler fra fortid og nåtid som viser at pasienter med psykiske lidelser kan bli utsatt for alvorlige overgrep, selv om de profesjonelle hjelperne har de beste motiver og ønsker om å hjelpe pasienten. Leseren får også innsikt i hvordan ulike hensyn må balanseres når de psykiske helsetjenestene skal ivareta det særskilte ansvaret for å beskytte samfunnet mot farlige pasienter, og når sykdom skal kunne frita fra straff.

Etisk refleksjon er viktig for å utvikle faget, helsetjenestene og utøverne. Boken beskriver ulike modeller for systematisk etisk refleksjon, eksemplifiserer hvordan etiske utfordringer kan håndteres og hvordan etikkarbeidet kan organiseres.

Se innholdsfortegnelse:

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
362
ISBN
9788205481633
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2017
Originaltittel
Etikk i psykiske helsetjenester
Format
24 x 17 cm

Anmeldelser

«Burde være tilgjengelig i hyllen på ethvert vaktrom i psykisk helsevern!»

Sykepleien.no

«Boken tar mål av seg til å utvide perspektivet utover de åpenbare feltene der individets grunnleggende rettigheter blir satt i spill; der grensene mellom ivaretakelse og alvorlige krenkelser står i fare for å bli visket ut.»

Psykologiforeningen

«Alt i alt er det ingen tvil om at dette er en bok som holder høyt nivå, og som er nyttig. Til å ta for seg så komplekse temaer er den også forbausende lettlest og «underholdende». Den vil også egne seg godt som pensum på en rekke utdanninger, enten i sin helhet eller i form av kapitler.»

Fontene

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Etikk i psykiske helsetjenester:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Årene

Annie Ernaux
Paperback 
160,- 229,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv