Min side Kundeservice Bli medlem

Samarbeidsbasert forskning

demokratisk kunnskapsutvikling i psykisk helse- og rusarbeid

Hvordan kan erfaringer og kunnskap fra brukere, pårørende og fagpersoner få større plass i kunnskapsutviklingen på psykisk helse- og rusfeltet?
Siden 1980-tallet har det i Norge vært tydelige politiske og faglige føringer om økt brukermedvirkning i tjenestetilbudet på psykisk helse- og rusfeltet. Les mer

459,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Hvordan kan erfaringer og kunnskap fra brukere, pårørende og fagpersoner få større plass i kunnskapsutviklingen på psykisk helse- og rusfeltet?
Siden 1980-tallet har det i Norge vært tydelige politiske og faglige føringer om økt brukermedvirkning i tjenestetilbudet på psykisk helse- og rusfeltet. Utviklingen av tjenestene skal baseres på både forskningskunnskap, praksiskunnskap og brukerkunnskap, og i forskning på feltet skal brukere og fagpersoner involveres. På tross av dette er det sjelden det i praksis skjer reelt og likeverdig forskningssamarbeid.

Samarbeidsbasert forskning presenterer idegrunnlaget for demokratisk kunnskapsutvikling og gir eksempler på hvordan denne typen forskning kan gjøres. Forfatterne kritiserer dagens kunnskapssyn og peker på behov for grunnleggende endringer i perspektiv og praksis. Videre legger de frem dilemmaer og utfordringer man møter når man driver med samarbeidsbasert forskning. Fordi forfatterne bruker erfaringer fra eget forskningsarbeid, gir boken konkret og nyttig veiledning til hvordan man kan utvikle nye tilnærminger og metoder for å bringe viktig ny kunnskap til et komplekst fagområde.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
212
ISBN
9788205533912
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Samarbeidsbasert forskning
Format
24 x 16 cm

Bla i boka

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Samarbeidsbasert forskning:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Cured

Lol Tolhurst
Paperback 
160,-
 

Rus

Hans Olav Fekjær
Paperback 
779,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv