Ungdom og psykisk helse

Ungdomstiden er intens, spennende og overveldende. Psykisk helse i ungdomstiden er uløselig knyttet til de utviklingsmessige utfordringene som all ungdom opplever. Unge nå til dags har utfordringer og belastninger som er like gamle som menneskeheten, men de har også vansker som er preget av den unike tidsånden og kulturelle virkeligheten de vokser opp i. Les mer

579,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Ungdomstiden er intens, spennende og overveldende. Psykisk helse i ungdomstiden er uløselig knyttet til de utviklingsmessige utfordringene som all ungdom opplever. Unge nå til dags har utfordringer og belastninger som er like gamle som menneskeheten, men de har også vansker som er preget av den unike tidsånden og kulturelle virkeligheten de vokser opp i. Denne boken beskriver de mange endringene ungdomstiden bringer med seg, både kroppslig, psykologisk og sosialt, og hvordan ungdommene som vokser opp i dag, forteller at de har det. Den vil også belyse faktorer som påvirker sårbarhet og robusthet blant unge i en kulturell kontekst, samtidig som de vanligste psykiske vanskene beskrives i sammenheng med endringsmodeller og praktiske rammer for behandling. Boken vil være aktuell for helsearbeidere og lærere som er i kontakt med unge, men også for foreldre og ungdommer som selv ønsker å forstå denne livsfasen bedre.

Lars Ravn Øhlckers er psykologspesialist og psykologfaglig rådgiver ved Klinikk for barn, unge og rusavhengige i Helse Stavanger. Han har jobbet som kommunepsykolog i Randaberg kommune og er leder for fagutvalget for barne- og ungdomspsykologi i Norsk psykologforening.

Ove Heradstveit har ph.d. og er psykologspesialist og forsker ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge (RKBU Vest) i forskningsselskapet NORCE og ved Regionalt kompetansesenter for rusmiddelforskning i Helse Vest (KORFOR) ved Helse Stavanger. Han har tidligere jobbet blant annet som kommunepsykolog og leder for pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT). I sin forskning har han ungdom, rus og psykisk helse som sitt spesialfelt.

Liv Sand er psykologspesialist med ph.d. og poliklinikkleder for BUP Hinna ved Klinikk for barn, unge og rusavhengige i Helse Stavanger. Hun har skrevet doktorgrad om kroppsbilde og spisevansker hos barn og unge, og jobber nå med et forskningsprosjekt om perfeksjonisme og psykisk helse blant ungdommer som et postdoktorprosjekt finansiert av Helse Vest.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
334
ISBN
9788245022179
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Ungdom og psykisk helse
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ungdom og psykisk helse:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Lik meg

Anne Wisløff
Innbundet 
299,- 329,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv