Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

En enkel innføring i makt-trussel-mening-rammeverket

et alternativ til psykiatrisk diagnostikk

Oversatt og med forord av Trond F. Aarre
Psykiatrisk diagnostikk bygger på grundig beskrivelse og klassifikasjon av psykiske plager. Plagene blir oppfattet som uttrykk for at noe er galt, avvikende eller unormalt med individet. Les mer

295,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Oversatt og med forord av Trond F. Aarre
Psykiatrisk diagnostikk bygger på grundig beskrivelse og klassifikasjon av psykiske plager. Plagene blir oppfattet som uttrykk for at noe er galt, avvikende eller unormalt med individet. De psykiske lidelsene som blir diagnostisert, blir forstått og behandlet som om de var vanlige sykdommer. Målet for innsatsen er å få svar på spørsmålet «Hva feiler det deg?».
Makt-trussel-mening-rammeverket (The Power Threat Meaning Framework) ble utviklet og presentert av en gruppe britiske psykologer i 2018, og vakte raskt stor interesse verden over. Ved å snu problemstillingen og heller spørre «Hva har skjedd med deg?» tilbyr rammeverket en normaliserende tilnærming som ikke sorterer mennesker ut fra hvilke konkrete plager de har, men ut fra hvilke omstendigheter som ga opphavet til dem. Istedenfor å granske de enkelte plagene for å finne ut hva som er galt med personen, vil rammeverket lede oss mot en forståelse av hvordan maktforhold fører til en opplevelse av trussel og naturlige reaksjoner på det. Håpet er at rammeverket vil hjelpe den enkelte til å skape et narrativ som gir håp og fremmer bedring uten å gi personen en pasientidentitet.
I denne boken presenterer psykologene Mary Boyle og Lucy Johnstone makt-trussel-mening-rammeverket på en lett tilgjengelig måte som gir leserne en god innføring både i den praktiske bruken av rammeverket og det faglige grunnlaget det hviler på. Psykiater Trond F. Aarre har oversatt den fra engelsk og skrevet et forord til denne norske utgaven.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Språk
Bokmål
ISBN
9788245050011
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2024
Originaltittel
A straight talking introduction to the power threat meaning framework

Les utdrag

Åpne utdrag her

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på En enkel innføring i makt-trussel-mening-rammeverket:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv