Min side Kundeservice Bli medlem

Føre var!

forebyggende psykisk helsearbeid i skolen

Mange barn og unge sliter med psykiske plager og problemer, og det er ofte årsak til at de faller ut av både utdanning og arbeidsliv.
Leveringstid 2-3 uker (Print-on-Demand).

God psykisk helse er elevers viktigste læreforutsetning. Les mer

619,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Mange barn og unge sliter med psykiske plager og problemer, og det er ofte årsak til at de faller ut av både utdanning og arbeidsliv.
Leveringstid 2-3 uker (Print-on-Demand).

God psykisk helse er elevers viktigste læreforutsetning. Svikter den, påvirker det både elevers evne til læring og hvordan de fungerer sosialt.

De negative historiene begynner gjerne tidlig - i førskole- og skolealder. Nina B.J. Berg diskuterer derfor følgende spørsmål: Hvorfor har ikke disse barna blitt sett? Hvorfor ble det ikke satt inn nødvendig hjelp på et tidligere tidspunkt? Hvorfor nøyer man seg med "å vente og se"?

Forfatteren er opptatt av å klargjøre hvilket ansvar skolen som system har for disse elevene. Nyhelselovgivning gir skolen et klart medansvar for det forebyggende psykiske helsearbeidet, noe som innebærer at skolen også må vurdere sin virksomhet i et helhetlig psykisk helseperspektiv.

Bøker om forebyggende psykisk helsearbeid og om forebygging av psykiske lidelser er sjeldne. Bøker om forebyggende psykisk helsearbeid i skolen er enda sjeldnere. Når de ernorske, er det en ren sensasjon.

Nina Berg viser oss hva som må gjøres for å få skolene våre til å bli helsefremmende organisasjoner. I tillegg har hun et blikk for den enkelte elev som sliter og er i ferd med å gå dukken og trenger - hjelp.

Les henne! Lytt til henne!

Fra forordet til Arne Holte,ass. direktør Nasjonalt Folkehelseinstitutt

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
171
ISBN
9788205422766
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2012
Originaltittel
Føre var!
Format
22 x 14 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Føre var!:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv