Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Samfunn og psykisk helse

samfunnsvitenskapelige perspektiver

Boken presenterer samfunnsvitenskapelige debatter og forskning knyttet til psykisk helse.
I forståelsen av psykisk helse og psykiske lidelser, og i organisering av psykiske helsetjenester, har man tradisjonelt bare i liten grad trukket inn kunnskaper om samspillet mellom individ og samfunn. Les mer

659,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Boken presenterer samfunnsvitenskapelige debatter og forskning knyttet til psykisk helse.
I forståelsen av psykisk helse og psykiske lidelser, og i organisering av psykiske helsetjenester, har man tradisjonelt bare i liten grad trukket inn kunnskaper om samspillet mellom individ og samfunn. Individets psykiske helse er imidlertid ikke bare et privat anliggende. Den inngår i en sosial og kulturell sammenheng. Hva man legger i begrepene psykisk helse og psykisk lidelse, og hvordan samfunnet reagerer på og håndterer disse fenomenene, påvirkes av overordnede sosiale, økonomiske, rettslige og politiske forhold.

I denne antologien presenteres sentrale samfunnsvitenskapelige debatter og forskning knyttet til psykisk helse, psykiske lidelser og helse- og sosialtjenestene. Med dette utgangspunktet utdypes temaer som makt, sosial ulikhet, arbeid, migrasjon, styring og organisering, tvang og brukerbevegelsens utvikling. Hensikten er å bidra til et utvidet syn på mennesket og behandlingen i det psykiske helsevesenet, og å øke den kritiske bevisstheten rundt ens eget kunnskapsgrunnlag og ens egen praksis."Godt om samfunn og psykisk helse." Les hele anmeldelsen i Tidsskrift for Den norske legeforening.

"Med denne bog præsenterer Norvoll et spændende bud på et samfundsvidenskabeligt forskningsperspektiv på det psykiske helsefelt, der giver ny viden indenfor psykisk helse." Les hele anmeldelsen i Sygeplejersken.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
384
ISBN
9788205409132
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Samfunn og psykisk helse
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Samfunn og psykisk helse:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv