Knallhelg: -25 % med kode BADE25
Min side Kundeservice Bli medlem

Utviklingshemning og hverdagsvansker

faktorer som påvirker psykisk helse

Boken handler om mennesker som lever med intellektuell funksjonsnedsettelse, som utviklingshemning og autisme, møter et utall utfordringer hver dag.

Faktorer som hver for seg kanskje ikke er så alvorlige kan til sammen bli et stort og alvorlig problem. Les mer

499,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Boken handler om mennesker som lever med intellektuell funksjonsnedsettelse, som utviklingshemning og autisme, møter et utall utfordringer hver dag.

Faktorer som hver for seg kanskje ikke er så alvorlige kan til sammen bli et stort og alvorlig problem. Overbelastning, irritabilitet, tristhet, smerte og redsel kan gi seg utslag i voldsom væremåte - såkalte atferdsvansker.

I boken presenterer forfatteren faktorer som har innvirkning på psykisk helse. Slike faktorer berører alle mennesker, men er særlig viktige for personer med utviklingshemning som har redusert forståelse for verden og seg selv. De er mindre i stand til å fortelle om hvordan de har det og dermed hva de kan ha behov for. Det er spesielt tre forhold som kan bidra positivt: å utvikle sunne relasjoner, stimulere opplevelsen av mestring, og det å oppdage psykiske vansker tidlig. Disse tre faktorene vil leseren støte på i mange sammenhenger gjennom boken. Det samme gjelder hovedpersonene Julian, Petter og Sara. De har alle en kognitiv funksjonshemning, men den vises ulikt hos de tre. Gjennom konkrete eksempler får vi se hvordan de møter og mestrer sine spesifikke utfordringer og hverdagsvansker.

"Lærerikt om hverdagsvansker hos personer med psykisk utviklingshemning og autisme." Tidsskrift for Den norske legeforening

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
208
ISBN
9788205480254
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Utviklingshemning og hverdagsvansker
Format
22 x 16 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Utviklingshemning og hverdagsvansker:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv