Min side Kundeservice Bli medlem

Empati

nærvær eller metode?

Dette er en ny bok om et «gammelt» tema og handler om vår empati i møte med andre mennesker generelt og med barn, unge og foreldrene deres spesielt.
Vår empati kan åpne nye dører i denne kontakten og føre oss lenger enn noen metode eller teknikk kan. Les mer

469,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Dette er en ny bok om et «gammelt» tema og handler om vår empati i møte med andre mennesker generelt og med barn, unge og foreldrene deres spesielt.
Vår empati kan åpne nye dører i denne kontakten og føre oss lenger enn noen metode eller teknikk kan. Empati er en varm og levende kvalitet, men utfordrer også våre kognitive ressurser, som evnen til refleksjon og analyse. Dette for å forhindre at vi blir for sterkt følelsesmessig engasjert, for medfølende og smittet av den andres følelser og opplevelser, eller at vi blir for rasjonelle, saklige og distanserte.

Et kjent utsagn som: «Det går an å bli for empatisk òg, da!!» synes å ha lite relevans. Det viktige er hva vi gjør når! Empati er en kvalitet som leder oss til handling og kommunikasjon, og det er hvorvidt våre handlinger og vår kommunikasjon er til støtte og hjelp for den andre, som teller, og som avgjør graden av vår empati. Etter hvert har begrepet «mentalisering» blitt introdusert som en utvidelse av empatibegrepet. Mentalisering som kvalitet vil også bli beskrevet i boken.

Detaljer

Forlag
Gyldendal akademisk
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
178
ISBN
9788205451063
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Empati
Format
22 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Empati:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv