Min side Kundeservice Bli medlem

Personlighetspsykologi

Personlighetspsykologi er et spennende område i psykologien, og med stor relevans for praktisk anvendelse. Individuelle forskjeller i personlighet påvirker hvordan mennesker tenker, føler og handler under gitte omstendigheter i bestemte yrker eller særlig vanskelige situasjoner. Les mer

629,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Personlighetspsykologi er et spennende område i psykologien, og med stor relevans for praktisk anvendelse. Individuelle forskjeller i personlighet påvirker hvordan mennesker tenker, føler og handler under gitte omstendigheter i bestemte yrker eller særlig vanskelige situasjoner. Personlighet påvirker også den fysiske og psykiske helsen ved at enkelte personlighetstrekk kan virke beskyttende, mens andre kan øke risikoen for helseproblemer.

I denne boken er de fremste forskerne innenfor norsk personlighetspsykologisk forskning samlet for å belyse fenomenet individuelle forskjeller fra forskjellige teoretiske perspektiver, og for å se på hvordan denne forskningen kan anvendes i praksis.

Stoffet er organisert i fire hovedområder:


det biologiske grunnlaget for individuelle forskjeller
de store personlighetsteoriene
helse og personlighet
anvendt personlighetspsykologi
Redaktørene for boken er professor Leif Edward Ottesen Kennair og førsteamanuensis Roger Hagen. Begge har undervist i personlighetspsykologi ved Psykologisk institutt, NTNU, i en årrekke.

Leif Edward Ottesen Kennair, ph.d., er professor i personlighetspsykologi ved Psykologisk institutt, NTNU. Han forsker på evolusjonspsykologiske tilnærminger til psykoterapi, effekten av psykoterapi ved ulike typer av psykiske lidelser og på partnervalg og sexatferd. Han har deltatt i seks tv-serier, i tillegg til en rekke andre radio og tv-programmer. Han har bl.a. skrevet bøkene Tvangstanker og Evolusjonspsykologi en innføring i menneskets natur, og var i redaksjonen for Ramachandrans Encyclopedia of Human Behavior.

Roger Hagen, ph.d., er førsteamanuensis i personlighetspsykologi/klinisk psykologi ved Psykologisk institutt, NTNU. Han forsker på effekten av psykoterapi ved ulike typer av psykiske lidelser. Han har bl.a. skrevet bøkene Mestring av depresjon og CBT for Psychosis og bidratt med en rekke kapitler til ulike fagbøker i klinisk psykologi.

Sammen har de tidligere skrevet boken Personlighetspsykologi en innføring, og redigert boken Psykoterapi tilnærminger og metoder.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
386
ISBN
9788245017151
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2015
Originaltittel
Personlighetspsykologi
Format
24 x 19 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Personlighetspsykologi:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Svik
-25 %

Svik

Trude Teige
Paperback 
172,- 229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv