Kommunikasjon og veiledning

en innføring i Gregory Batesons kommunikasjonsteori - med historier fra veiledningspraksis

Dette er klassikeren om kommunikasjon og veiledning innenfor profesjonsfagene.
Ved hjelp av historier og eksempler gir boka et levende bilde av arbeidet i faglig gruppeveiledning. Hvordan starter man et veiledningsforhold? Hvilke dilemmaer og utfordringer står veilederen overfor? Hvilke arbeidsmåter kan en veileder benytte? Hvilke bidrag kan kommunikasjonsteorien gi? Hvordan kan veiledning bidra i utvikling av profesjonell praksis? Boka tar veilederens perspektiv og byr på rike muligheter for å tenke over veilederens rolle og hvilke utfordringer veilederen møter. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Dette er klassikeren om kommunikasjon og veiledning innenfor profesjonsfagene.
Ved hjelp av historier og eksempler gir boka et levende bilde av arbeidet i faglig gruppeveiledning. Hvordan starter man et veiledningsforhold? Hvilke dilemmaer og utfordringer står veilederen overfor? Hvilke arbeidsmåter kan en veileder benytte? Hvilke bidrag kan kommunikasjonsteorien gi? Hvordan kan veiledning bidra i utvikling av profesjonell praksis? Boka tar veilederens perspektiv og byr på rike muligheter for å tenke over veilederens rolle og hvilke utfordringer veilederen møter.

Boka gir også en grundig innføring i Gregory Batesons kommunikasjonsteori. Bateson er en betydningsfull teoretiker innenfor mange fagfelt og for ulike profesjonsutøvere. Og nær sagt alle som utøver en profesjonell praksis vil ha utbytte av Batesons kommunikasjonsteori. Bateson setter fokus på relasjonen som en grunnleggende forståelsesramme. Hans begreper og ideer utvider refleksjonene når man står fast, både som veileder og i annet relasjonelt arbeid.

Inger Ulleberg er førstelektor i pedagogikk på grunnskolelærerutdanningen og videreutdanning i pedagogisk veiledning ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Hun har vært veileder i ulike faglige sammenhenger, og har også undervist på veilederutdanninger ved mange høgskoler.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
193
ISBN
9788215023342
Utgave
2. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Kommunikasjon og veiledning
Format
23 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Kommunikasjon og veiledning:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv