Min side Kundeservice Bli medlem

Mestringskatten for ungdom

terapeutmanual : kognitiv atferdsterapi for ungdom med angst

Mestringskatten for ungdom (The C.A.T. Project) er et strukturert behandlingsprogram for ungdom med angst. Behandlingen er basert på kognitiv atferdsterapi. Behandlingen er evaluert i flere undersøkelser, og det er empirisk støtte for at behandlingsprogrammet er et lovende program for behandling av angstlidelser hos barn og ungdom. Les mer

399,-
Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Mestringskatten for ungdom (The C.A.T. Project) er et strukturert behandlingsprogram for ungdom med angst. Behandlingen er basert på kognitiv atferdsterapi. Behandlingen er evaluert i flere undersøkelser, og det er empirisk støtte for at behandlingsprogrammet er et lovende program for behandling av angstlidelser hos barn og ungdom.
Behandlingen går over 16 uker. De første 8 timene benyttes til psykoedukasjon, og de siste 8 timene er avsatt til eksponeringstrening. Behandlingen er strukturert, og det foreligger både en manual for terapeuter og en arbeidsbok som ungdommen bruker i timene.

Den norske versjonen av terapeutmanualen er utvidet og tilpasset norske forhold. Terapeutmanualen beskriver hvordan behandlingen kan tilpasses ulike tilstandsbilder. Deretter gjennomgås hver terapitime med en kort beskrivelse av formålet med timen, hva man søker å oppnå og hvilke oppgaver og aktiviteter barna skal gjøre sammen med terapeuten.

I arbeidsboken introduseres de ulike begrepene som skal læres, og hvordan det skal jobbes med stoffet, bl.a. i form av spill, historier og bilder. Innholdet er delt opp time for time på samme måte som i terapeutmanualen.

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
75
ISBN
9788215017426
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2011
Originaltittel
Mestringskatten for ungdom
Format
24 x 17 cm
Serie
Mestringskatten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mestringskatten for ungdom:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Smart

Simon-Peter Neumer
Paperback 
249,-
 

Smart

Simon-Peter Neumer
Paperback 
279,-
 

ICD-10

Helsedirektoratet
Paperback 
389,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv