Min side Kundeservice Bli medlem

Mestringskatten

(coping cat) : gruppemanual : kognitiv atferdsterapi for barn med angst

Manualen er et tillegg som skal brukes sammen med den individuelle manualen for Mestringskatten. Mestringskatten (Coping cat) er et strukturert behandlingsprogram for barn og ungdom med angst.
Behandlingen er basert på kognitiv atferdsterapi. Les mer

319,-
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Manualen er et tillegg som skal brukes sammen med den individuelle manualen for Mestringskatten. Mestringskatten (Coping cat) er et strukturert behandlingsprogram for barn og ungdom med angst.
Behandlingen er basert på kognitiv atferdsterapi. Behandlingen er evaluert i flere undersøkelser, og det er empirisk støtte for at Coping cat-programmet er et lovende program for behandling av angstlidelser hos barn.

Behandlingen går over 12 uker. De første 6 timene benyttes til psykoedukasjon, og de siste 6 timene er avsatt til eksponeringstrening. Behandlingen er strukturert, og det foreligger både en manual for terapeuter og en arbeidsbok som barnet bruker i timene.

Gruppemanualen skal benyttes som et supplement til den individuelle manualen og gir informasjon om hvordan behandlingen kan tilpasses for å gjennomføre gruppebehandling for barn med angst. De første tre timene er fortsatt individuelle, mens 4 - 12 time gjennomføres i gruppe. Med utgangspunkt i den individuelle manualen gis det time for time forslag til hvordan aktivitetene kan gjennomføres i gruppe og det foreslås tilleggsaktiviteter for gruppen.

"Et nytt behandlingsopplegg hvor barn gradvis eksponeres for det de er redde for, viser gode resultater." (Om Mestringskatten på Forskning.no)

Detaljer

Forlag
Universitetsforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
36
ISBN
9788215013251
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2008
Originaltittel
Cognitive-behavioral therapy for anxious children
Format
24 x 17 cm
Serie
Mestringskatten

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Mestringskatten:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Arven

C.J. Daugherty
Innbundet 
181,- 199,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv